Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ: Ποιοι αντικαθιστούν όσους “ξηλώθηκαν” και παραιτήθηκαν για τη Χρυσή Αυγή – Η ΕΥΠ στο Στρατό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας ύστερα από το “ξήλωμα” Ανώτατων Αξιωματικών. Δεν έμεινε διοικητής που να μην αντικαταστάθηκε μετά τις έρευνες για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες… Τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο Στρατό αρχίζουν εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σπλάχνα τους!

Από το πρωί, στην ΕΛ.ΑΣ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών αλλά και ξήλωμα όλων των επικεφαλής νευραλγικών διευθύνσεων και διαθεσιμότητες σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα όπου γίνονται ΕΔΕ για την Χρυσή Αυγή.

Η κατάσταση είναι τεταμένη καθώς κύκλοι της αστυνομίας εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως τονίζουν η τακτικά που ακολουθείται είναι σα να χαρακτηρίζεται όλη η αστυνομία χρυσαυγίτικη!

Πριν από λίγο, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων Αξιωματικών που τοποθετούνται στις θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις:

Ποιοι είναι οι νέοι Ανώτατοι Αξιωματικοί που τοποθετούνται:

– Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
– Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
– Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ωστόσο, το Αρχηγείο του Σώματος τονίζει: Δεν οφείλονται σε επίμεμπτες συμπεριφορές οι εσωτερικές μετακινήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που έγιναν σήμερα το πρωί. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν έγιναν μίνι κρίσεις, αλλά οι θέσεις καλύφθηκαν με εσωτερικές μετακινήσεις, χωρίς προαγωγές, μέχρι τις κανονικές κρίσεις που θα γίνουν το Μάρτιο.

Η ΕΥΠ στον Στρατό

Ξεκινά αμέσως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τυχόν εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων σε στρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το νέο στοιχείο είναι ότι το ΓΕΕΘΑ ενεργοποιεί για παράλληλη έρευνα και άλλες υπηρεσίες του κράτους, όπως μας είπε αρμόδια πηγή – εννοώντας προφανώς την ΕΥΠ και την Κρατική Ασφάλεια.

Την εντολή να διεξαχθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος στους Αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων, μετά από διαταγή Υπουργόύ Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό σχετικών ευθυνών, αν υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για την Χρυσή Αυγή! – Η ΕΥΠ αναλαβάνει τις έρευνες στον στρατό! – Αναβρασμός στους κόλπους της αστυνομίας

Ξηλώνονται και μετακινούνται όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λόγω Χρυσής Αυγής! – Παραιτήθηκαν και δυο ανώτατοι αξιωματικοί!

Παραιτήσεις – βόμβα στην ΕΛ.ΑΣ – Παραιτήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

20 άτομα ερευνά η αστυνομία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Οι αδιάφθοροι ψάχνουν για αστυνομικούς χρυσαυγίτες!

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Είσαι έτοιμος να πεθάνεις για την Αγία Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής;

Ντοκουμέντο: νυχτερινή άσκηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής – Βίντεο

Δημοσκόπηση-φωτιά για τη Χρυσή Αυγή – Έχασε 2,5 μονάδες σε μια εβδομάδα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε