Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή «άλλαξε» την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χρυσή Αυγή «άλλαξε» την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Η δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και η κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής άλλαξαν την «ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε ανατροπή της κυβέρνησης μέσω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, είναι φανερό ότι η «ατζέντα» άλλαξε. Ο προβληματισμός αφορά κυρίως στην αλλαγή κλίματος ως προς τις κινητοποιήσεις, στις οποίες, όπως είναι γνωστό, «επενδύει» η Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, η υπόθεση «Χρυσή Αυγή» ανέδειξε ξανά την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, αποδυναμώντας το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα για ανατροπή της κυβέρνησης, υπό την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι οι καθηγητές – τις κινητοποιήσεις των οποίων στήριξε εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ – έκαναν ένα βήμα πίσω, καθώς δεν πέρασε η πρόταση για νέα πενθήμερη απεργία, αλλά αποφασίστηκε μία 48ωρη για σήμερα και αύριο.

Όπως λένε, μάλιστα, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, εξαιτίας της κυβερνητικής πρωτοβουλίας κατά της Χρυσής Αυγής, υποχώρησε αναγκαστικά η πίεση προς την κυβέρνηση για το μνημόνιο και τα μέτρα ενώ, πλέον, ασκούνται πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συμπράξει με τα άλλα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η αντιμετώπιση της δράσης Χρυσής Αυγής ανέδειξε ξανά την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, αποδυναμώνοντας το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου έχει στραφεί κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, χρεώνοντάς του τη «θεωρία των δύο άκρων», μετά και τις γνωστές δηλώσεις του συνεργάτη τού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Σήμερα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα συναντήσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσουν την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να δεχτεί να συμπράξει το κόμμα της αξιωμαστικής αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο εναντίον της Χρυσής Αυγής – με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, τουλάχιστον – παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σχετικές κρούσεις από πλευράς ΝΔ προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: “Η πολιτική λιτότητας ενισχύει τη Χρυσή Αυγή” – Βολές κατά Δένδια

ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση Σαμαρά αφήνει ανοιχτό το δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση Λαζαρίδη από τη θέση του συμβούλου του Α. Σαμαρά

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε