Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Eξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021 το επόμενο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1 δισ.ευρώ

«Eξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021 το επόμενο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1 δισ.ευρώ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε σήμερα με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου ωστόσο, θα υπάρξει και συνέχεια.

Το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021 με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έκλεισε στις 10.40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.48 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.729 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Το υπουργείο συνιστά στους μηχανικούς να μην σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, για να διασφαλιστεί η ταχεία ανταπόκριση του συστήματος του Building Cert.

Μεθαύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις