Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Euroferry Olympia: Ανασύρθηκε η σορός άντρα μέσα από το πλοίο – Σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση

Euroferry Olympia: Ανασύρθηκε η σορός άντρα μέσα από το πλοίο – Σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, έκανε γνωστό ότι λίγο πριν τις 17.30 ανασύρθηκε η σορός άντρα από το πλοίο Euroferry Olympia, που πήρε φωτιά τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής…

Ο άτυχος άντρας ήταν ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους του πλοίου Euroferry Olympia. Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν το πλοίο πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε και δεν κατάφερε να γλιτώσει. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, η σορός του ανασύρθηκε από τα στελέχη που παίρνουν μέρος στη δραματική επιχείρηση για τη διάσωση τυχόν επιζώντων.

Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε φορτηγό που βρισκόταν σε γκαράζ. Υπενθυμίζεται πως χθες, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανέφερε πως από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από κάποιο φορτηγό που υπήρχε στο γκαράζ και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τον άτυχο οδηγό στο γκαράζ 2 του Euroferry Olympia και πολύ γρήγορα ξεκίνησε η επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού του. Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπουμε τα όσα έγιναν το απόγευμα…

Νωρίτερα το πρωί, το θαύμα της διάσωσης του νεαρού Λευκορώσου αναπτέρωσε τις ελπίδες των συγγενών των αγνοουμένων. Η Μαρία Μπεκιάρη σύζυγος αγνοούμενου, οδηγού φορτηγού βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της Κέρκυρας. Και ελπίζει.

Ο 63χρόνος Νικόλας Μπεκιάρης είχε επιβιβαστεί στο 2ο υπόγειο. Έκανε συχνά το δρομολόγιο αυτό αλλά απέφευγε να χρησιμοποιεί το Euroferry Olympia. Αυτό ήταν το προτελευταίο του ταξίδι μιας και θα έβγαινε στη σύνταξη. Ακόμη παραμένουν εστίες φωτιάς, ενώ η θερμοκρασία ξεπερνά τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, κοντά στο λιμανάκι της Κασσιόπης, ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Σύμφωνα πάντως με τον υπ. Περιβάλλοντος της Ιταλίας δε φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές τρύπες που να απειλούν να ξεχυθούν τα καύσιμα στη θάλασσα. Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις