Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τα καύσιμα (υγρά πετρελαιοειδή) που βρίσκονται στις δεξαμενές του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia» απαντλήθηκαν εντελώς και παραδόθηκαν σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων πλοίων ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες από τους πραγματογνώμονες για τα αίτια της φωτιάς που είχε εκδηλωθεί.

Το πλοίο παραμένει ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό είχε εκδηλωθεί φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι.

Συνολικά απαντλήθηκαν 865 κυβικά πετρελαιοειδών τα οποία παραδόθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων. Το «Euroferry Olympia» συνεχίζει να ελέγχεται από τους πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η εισαγγελία. Οι νεκροί από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο ανήλθαν στους 11 ενώ 281 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, διασώθηκαν.

Το πλοίο για λόγους ασφαλείας είχε οδηγηθεί στο λιμάνι του Αστακού όπου μετά από πολλές ημέρες η φωτιά κατασβέστηκε. Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις