Δευτέρα, 20 Μαΐ
25oC Αθήνα

Financial Times: Ελλάδα “δαγκωτό” για τουρισμό – “Μαγευτικές διακοπές στην Καρδαμύλη”

Financial Times: Ελλάδα “δαγκωτό” για τουρισμό – “Μαγευτικές διακοπές στην Καρδαμύλη”
ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι Financial Times δίνουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για τον Τουρισμό. Μάλιστα, δείχνουν την προτίμησή τους στην Καρδαμύλη για καλοκαιρινές διακοπές.

Στο άρθρο των Financial Times που αναδημοδιεύει το “‘Εθνος”, γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην Καρδαμύλη και στην “ελληνική βίλα του Patrick Leigh Fermor, η οποία ετοιμάζεται για τους πρώτους επισκέπτες της”. Κατά τα άλλα, ο αρθρογράφος των Financial Times απευθύνει πρόσκληση για διακοπές στα καταπράσινα νερά του Ιονίου και στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Φαγητό στα εστιατόρια που βρίσκονται στα γραφικά σοκάκια των ελληνικών νησιών και φωτογραφίες από μοναδικά στιγμιότυπα σε κάποιο μέρος της Ελλάδας αποτελούν κάθε χρόνο είδηση στα διεθνή Μέσα. Αυτή τη φορά, στην έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, δημοσιεύεται άρθρο της Alev Scott για την ενοικίαση της βίλας του κορυφαίου Άγγλου ταξιδιωτικού συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ, στο Καλαμίτσι, κοντά στην Καρδαμύλη, από τώρα μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τίμημα 4.000 ευρώ για κάθε βράδυ.

«Η ελληνική βίλα του Patrick Leigh Fermor ετοιμάζεται για τους πρώτους επισκέπτες της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο των Financial Times, με τον υπότιτλο να συμπληρώνει πως «η χώρα ανοίγει ξανά για τους τουρίστες, κι αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερό της μέρος για διαμονή».

Στο τέλος του άρθρου καταχωρείται λεπτομερές σημείωμα ως πληροφοριακό υλικό για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αφορμή την ενεργοποίηση του τουριστικού τομέα της οικονομίας.

Financial Times: Κορονοϊός και.. Μητσοτάκης

To άρθρο αναφέρει ότι «στην Ελλάδα καταγράφηκαν σχετικά λίγα κρούσματα της Covid-19. Στις 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ να επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου. Όλοι οι άλλοι τύποι καταλυμάτων, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Στην Ελλάδα, μειώθηκε ο ΦΠΑ στις πτήσεις, στα εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός.

Οι πτήσεις θα επαναληφθούν από τις 15 Ιουνίου από ορισμένες χώρες της Ε.Ε., ενώ οι πτήσεις από χώρες μη μέλη της Ε.Ε., ξεκινούν από την 1η Ιουλίου. Οι επισκέπτες δεν θα αυτοπεριορίζονται σε καραντίνα και κατά την άφιξη, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι (τεστ) αλλά όχι καθολική δειγματοληψία για τον Covid-19».

Όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο, δεν είχε οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των χωρών, όπου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν (την Ελλάδα) δίχως περιορισμούς -εκείνοι από χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης είναι πιθανό ότι θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο- και οι χώρες των επισκεπτών, μπορεί επίσης να επιβάλλουν περιορισμούς’.

 Financial Times: Καρδαμύλη πολλών αστέρων  

Στο άρθρο-διαφήμιση της οικίας Φέρμορ στην Καρδαμύλη, αλλά και του μαγευτικού τοπίου που την περιβάλλει, η δημοσιογράφος περιγράφει αναλυτικά την εμπειρία της τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έπαυλη του -εκτός των άλλων- Φιλέλληνα (Hellenophile) Πάτρικ Λι Φέρμορ. Περιγράφονται στιγμές από την εποχή που ο Φέρμορ, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ήρθε στην περιοχή, επέλεξε το μέρος και έχτισε με τη βοήθεια και Ελλήνων φίλων του, αυτή την αξιοθαύμαστη έπαυλη.

Περιγράφονται με λεπτομέρειες οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, αλλά και της ίδιας της οικίας, για το ξανάνοιγμα της οποίας σημειώνεται ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Επειδή ο Φέρμορ δεν απέκτησε παιδιά, η οικία του κληροδοτήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, ένα Μουσείο της Αθήνας που ιδρύθηκε από το φίλο του, Αντώνη Μπενάκη.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Φέρμορ, η οικία του στην Καρδαμύλη, προοριζόταν ως ένα «ησυχαστήριο συγγραφέων», αλλά αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ακριβή επιλογή, επέτρεψε την ενοικίασή της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ανακαίνιση του κτιρίου, ολοκληρώθηκε και αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους -επί πληρωμή- επισκέπτες της, την 1η Ιουλίου, ένα μόλις 15θήμερο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, και την επαναλειτουργία εποχιακών ξενοδοχείων και καταλυμάτων όπως η αυτή η βίλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις