Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Flexitarians: Μάθε περισσότερα για τη νέα τάση στη βιώσιμη διατροφή

Flexitarians: Μάθε περισσότερα για τη νέα τάση στη βιώσιμη διατροφή

Έρευνες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αναδεικνύουν πως ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων τείνουν να μειώνουν τη κατανάλωση κρέατος, υιοθετώντας ένα πιο ευέλικτο διατροφικό σχήμα με βάση τη φυτική διατροφή, χωρίς να αποκλείουν εντελώς το κρέας. Είναι οι λεγόμενοι Flexitarians.

Οι Flexitarians, συνεχίζουν να καταναλώνουν τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, το ψάρι, το άπαχο κρέας, καθώς αυτές αποτελούν εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης D, ψευδαργύρου και βιταμίνης B12.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν θέλουμε να γίνουμε Flexitarian;

Δίνουμε έμφαση σε τροφές φυτικής προέλευσης, χωρίς να αποκλείουμε τις υπόλοιπες τροφές, αφού η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μια τέτοιου είδους διατροφή μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, να βελτιώσει την καρδιακή μας υγεία, να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη αλλά και να μας κάνει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.

*Σημαντικό στοιχείο: Μια διατροφή που βασίζεται σε φυτικά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη καλή λειτουργία του εντέρου και παράλληλα συμβάλουν στο αίσθημα κορεσμού. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων.

Ποια είναι όμως μερικά παραδείγματα φυτικών τροφών, που μπορεί κανείς να βρει στην αγορά, για να ακολουθήσει μία φυτική διατροφή;

Τη λύση στην ερώτηση έρχεται να δώσει η Νestlé, η οποία, αφουγκραζόμενη την ανάγκη των καταναλωτών για μια βιώσιμη διατροφή, έχει δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων με στόχο να τους υποστηρίξει να ακολουθήσουν εύκολα και γρήγορα νέες διατροφικές συνήθειες, με τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των επιλογών αποτελεί η σειρά προϊόντων Garden Gourmet, που περιλαμβάνει μοναδικές επιλογές σε φυτικά burgers, λουκάνικα και nuggets, το φυτικό ρόφημα Wunda, ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του Cappuccino, καθώς και η νέα KitKat Vegan, με την ίδια τραγανή και κρεμώδη αίσθηση, τώρα με απολαυστική vegan, plant-based σοκολάτα, διαθέσιμη για vegans και όσους κάνουν μια επιλογή τρόπου ζωής (τόσο για την διατροφή τους όσο και για τον πλανήτη).

Η έννοια της σωστής διατροφής, βασίζεται διαχρονικά σε τροφές φυτικής προέλευσης και συμβάλλει στην υγεία όλων μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη. Στο χέρι μας είναι να την ανακαλύψουμε, για μια καλύτερη ζωή.

Sponsored by Nestlé 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις