Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Folli Follie: Αποκαλύψεις «φωτιά» για εμπλοκή πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο

Folli Follie

Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα, φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόθεση της Folli Follie. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εταιρείας PwC, η οποία, με εντολή των δικαστικών αρχών, διενήργησε έλεγχο στην εταιρία. 

Πρόκειται για δύο πρώην υπουργούς (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης) και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλαούρας, Αραχωβίτης), οι οποίοι, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση 200 σελίδων, τον Μάιο του 2018, φέρονται είτε να δείχνουν ενδιαφέρον για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Click4more Folli Follie: Στο αρχείο η μήνυση 19 επενδυτών

Μάλιστα, ο υπάλληλος της εταιρίας σε ένα από τα email που στέλνει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται πως του λέει χαρακτηριστικά ότι “πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές”. Η έκθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που συνεχίζει τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο, ωστόσο, λόγω της αναφοράς για τα πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία έχει την αρμοδιότητα να τη διαβιβάσει στη Βουλή. 

Αναλυτικά, στα επίμαχα email, ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Σε ένα από αυτά αναφέρεται: «Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή.

Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Click4more Folli Follie: Στη φυλακή παραμένει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία: «Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Στην ίδια δικογραφία, με βάση τα email προκύπτει ότι: Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας, του το έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Εισαγγελία ο φάκελος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας PwC και δείχνουν εμπλοκή προσώπων πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση.

Ο σχετικός φάκελος απεστάλη από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να διερευνήσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας ως πλέον αρμόδιος, αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για πολιτικά αλλά και άλλα φυσικά πρόσωπα. Στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι όντως προκύπτουν, για τα μεν πολιτικά η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, για τα δε φυσικά θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα στείλει το φάκελο στην ανακρίτρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις