Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ: το χαράτσι θα καθυστερήσει 5 μήνες!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε ασκήσεις επί χάρτου τείνει να μετατρέψει η ΓΕΝΟΠ τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για άμεση είσπραξη 2 δισ. από το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Ενώ το υπουργείο υπολογίζει να έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα έως το τέλος του 2011 η ΓΕΝΟΠ λέει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε μήνες μέχρι να προλάβει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών, δηλαδή ως τις αρχές του 2012 το μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα έχει πληρώσει την δεύτερη δόση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, σε ημερήσια βάση η ΔΕΗ δεν μπορεί να αποστέλλει περισσότερους από 190.000 λογαριασμούς σε πελάτες της, δηλαδή θα χρειασθούν σχεδόν 40 μέρες για να αποσταλούν οι λογαριασμοί από την ημέρα που θα ξεκινήσει η αποστολή. Άρα θα χρειασθούν περίπου 2,5 μήνες για να εισπραχθεί η πρώτη δόση του 2011, και άλλους 2,5 μήνες η δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πραγματοποιούνται καταβολές ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του 2012. Αντίστοιχα οι 4 δόσεις του 2012 θα επεκταθούν και στους πρώτους μήνες του 2013.

Διαβάστε επίσης:
Τι ισχύει για ειδικές περιπτώσεις για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ

Μέχρι και κατασχέσεις περιουσιών για όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε