Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Group4Life: Η ελληνική startup που επεμβαίνει άμεσα σε κάθε κίνδυνο με το πάτημα ενός κουμπιού

Group4Life: Η ελληνική startup που επεμβαίνει άμεσα σε κάθε κίνδυνο με το πάτημα ενός κουμπιού

Η Group4Life έχει αναπτύξει -συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής – μέθοδο ειδοποίησης των αρμόδιων αρχών, για κινδύνους που αφορούν τους πελάτες της, με το πάτημα ενός κουμπιού πανικού.

Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτει προηγμένη τεχνολογική υποδομή. Η επιφάνεια της θάλασσας και το μεγάλο ανάγλυφο της ενδοχώρας όμως μπορούν να παρεμποδίσουν τις τηλεπικοινωνίες. Οι υπηρεσίες του Group4Life, ξεπερνούν το πρόβλημα τηλεπικοινωνιακής συνδεσιμότητας και μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες σε κινδύνους από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και θαλάσσια ατυχήματα ή ακόμα και στην απώλεια προσανατολισμού σε μία βόλτα στην φύση. Γυναίκες, ασθενείς με Αλτσχάιμερ, γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και άτομα που εργάζονται σε επικίνδυνες δουλειές, ειδικά τη νύχτα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν την ασφάλειά τους με την Group4Life.

Τεχνολογία

Υπολογίζεται ότι η αγορά τεχνολογίας IoT (Internet of Things), η οποία ορίζει το δίκτυο επικοινωνίας όπου συνδέονται φυσικά αντικείμενα μεταξύ τους ή με μεγαλύτερα συστήματα, θα φτάσει τα 662 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με το Fortune Business Insights. Αν και ως επί το πλείστων ταυτίζεται με το Industry 4.0, η τεχνολογία IoT βρίσκει επίσης νέους τομείς χρήσης σε προϊόντα τελικού χρήστη.

Η Group4Life Emergency Response Services αξιοποιώντας τη γνώση Ελλήνων μηχανικών σε τεχνολογίες αιχμής, ενσωματώνει τις πλέον εξελιγμένες Ευρωπαϊκής κατασκευής συσκευές Γεωεντοπισμού, προσφέροντας εκτός από το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αμφίδρομη φωνητική επικοινωνία με γρήγορο και υψηλής απόδοσης τηλεφωνικό κέντρο που υποστηρίζεται από τεχνολογία IoT.

Μέθοδος

Η Group4Life παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης έκτακτης ανάγκης με το σύνθημα «Να είσαι έξυπνος, μείνε ασφαλής», μεγιστοποιώντας την προσωπική ασφάλεια γυναικών, ηλικιωμένων, παιδιών και όσων εργάζονται σε επικίνδυνες εργασίες στην Ελλάδα, με τη συσκευή κουμπιού πανικού που συνδέεται μέσω τεχνολογίας IoT με το προηγμένο τηλεφωνικό της κέντρο.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου, συλλέγει τις εισερχόμενες κλήσεις από τη συσκευή του χρήστη όταν αυτός ειδοποιήσει πατώντας το κουμπί πανικού και μέσω της προηγμένης πλατφόρμας γεωεντοπισμού που έχει αναπτύξει η Group4Life, επικοινωνεί άμεσα μαζί του. Η ομάδα του τηλεφωνικού κέντρου διαθέτει κατάλληλη εκπαίδευση και τεχνογνωσία ώστε να κάνει στοχευμένες ερωτήσεις στον καλούντα που της επιτρέπει να αξιολογεί την πραγματικότητα της έκτακτης ανάγκης και να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις. Χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας περίπτωσης έκτακτης ανάγκης είναι ο πανικός εξ’ αιτίας του οποίου το μυαλό παύει να σκέφτεται καθαρά, με αποτέλεσμα ενέργειες του απειλούμενου ατόμου ή/και του συνοδού του που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν απλούστατες (όπως πχ η κλήση ενός τριψήφιου αριθμού), να μην θεωρούνται δεδομένες (στα αγγλικά η κατάσταση αυτή ορίζεται ως “brainless”).

Η παρέμβαση του τηλεφωνικού Κέντρου της Group4Life αφενός μειώνει το χρόνο ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών για την άμεση εμπλοκή τους, εφόσον αυτή απαιτείται, αφετέρου διευκολύνει το ίδιο το έργο της φροντίδας ή διάσωσης καθώς τους παρέχεται με υψηλό επίπεδο ακρίβειας ο προσδιορισμός της θέσης και κατάστασης του καλούντα. Αντιστοίχως, η δυνατότητα άμεσης χρήσης του κουμπιού πανικού, κατά την εκτίμηση του κινδύνου από κάθε χρήστη, δίνει τη βεβαιότητα στον καλούντα ότι κάποιος θα ενεργήσει για λογαριασμό του για να τον βοηθήσει άμεσα.

Συνδρομές

Η Group4Life προσφέρει τις υπηρεσίες της σε τρία διαφορετικά πακέτα συνδρομής ή συνδυασμό αυτών δίνοντας τη δυνατότητα στον συνδρομητή να διαμορφώσει το δικό του πακέτο προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες στις προσωπικές του ανάγκες.

Το πακέτο Bronze περιλαμβάνει την εύρεση του ατόμου που πατάει το κουμπί πανικού. Το πακέτο Silver καλύπτει βοήθεια σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ενώ το πακέτο Gold, περιλαμβάνει αποκλειστικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στο ιατρικό υπόβαθρο του ατόμου και εστιάζει στην παροχή στοχευμένων υπηρεσιών σε άτομα με διαφορετικές ανάγκες ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 2110012128 και στο www.group4life.com .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις