Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Hellas Sat: Δύο φοιτητές στην εκτόξευση του Falcon 9 της SpaceX – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Hellas Sat: Δύο φοιτητές στην εκτόξευση του Falcon 9 της SpaceX – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 20 χρόνων της διαστημικής της παρουσίας η Hellas Sat έκανε τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να φιλοξενηθούν δύο φοιτητές ή φοιτήτριες (από Ελλάδα και Κύπρο) στην εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX που θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά 22 Μαΐου 2023 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Hellas Sat δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής έχουν οι φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Θετικών Επιστημών, Τμημάτων Πληροφορικής και Νομικών Σχολών που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το Διάστημα και φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Κύπρου.

Οπως αναφέρεται η επιλογή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο με κλήρωση, που θα γίνει στις 13 Μαΐου 2023, είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου της εταιρείας HELLAS SAT 2, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 13 Μαΐου 2003.

Να σημειωθεί ότι θα κληρωθούν τρεις από κάθε χώρα, ένας νικητής/νικήτρια και δύο αναπληρωματικοί ούτως ώστε στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να μεταβεί ο νικητής/τρια, να αντικατασταθεί από τον πρώτο ή δεύτερο αναπληρωματικό.

Τα έξοδα της μετάβασης και φιλοξενίας θα καλυφθούν πλήρως από την Εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://myhellassat.net/launch.php

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις