Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Kaizen Gaming (Stoiximan): Μια Ομάδα στους πιο δύσκολους αγώνες

Kaizen Gaming (Stoiximan): Μια Ομάδα στους πιο δύσκολους αγώνες

Μια εταιρία που μετρά μόλις επτά χρόνια ζωής αλλά έχει καταφέρει να προσφέρει ήδη πολλά. Ένας οργανισμός που συνεχίζει να «μεγαλώνει» αλλά να μην «ξεχνά». Και αυτό φαίνεται από τη δεύτερη «βοήθειά» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη δύσκολη στιγμή που προκαλεί ο κορονοϊός.

Είναι η Kaizen Gaming, η κορυφαία εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη. Μια εταιρία που «γεννήθηκε» το 2013 ως διαδικτυακή startup στην αθλητική ψυχαγωγία και έφτασε να είναι μια από τις κορυφαίες στον κλάδο της με διεθνή αναγνώριση. Βρίσκεται στην 31η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των δυνατών του κλάδου σύμφωνα με τη λίστα του EGR Power για το 2019, ενώ την ίδια χρονιά έκλεισε με συνολικό κύκλο εργασιών τα 243 εκατ. ευρώ. Δεν το λες και λίγο…

Έχει πλέον φτάσει περισσότερα από 400 χιλιάδες ενεργά μέλη σε 6 χώρες όπου δραστηριοποιείται: στην Ελλάδα και την Κύπρο με το brand Stoiximan και στη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Βραζιλία με το διεθνές brand Betano.

O CEO της Kaizen Gaming (Stoiximan) κ. Γιώργος Δασκαλάκης

Από μια παρέα ανθρώπων που ξεκίνησαν το ταξίδι στην αθλητική ψυχαγωγία το 2013, η Kaizen Gaming απασχολεί περισσότερα από 800 στελέχη και μπορεί να κάνει πολύ ισχυρές μεταγραφές σε ηγετικές θέσεις. Εκτός από το brand Stoiximan που έχει ήδη γίνει market leader στην Ελλάδα, με πολύ γρήγορους ρυθμούς «μεγαλώνει» και το brand Betano, που πλέον αγγίζει περίπου το 1/3 του κύκλου εργασιών. Και δεν υπάρχει καμία διάθεση να σταματήσει αυτή η πορεία. Επόμενος στόχος η διαρκής επέκταση σε διεθνείς αγορές.

Η Kaizen Gaming στηρίζει και στηρίζεται σε νέους ανθρώπους. Ο μέσος όρος των εργαζομένων της είναι τα 32 χρόνια και όλοι τους είναι υψηλού επιπέδου μόρφωσης και γνώσεων. Αλλά είπαμε, η ανάγκη για ένα μέλλον καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό, δεν σταματά. Και το στοίχημα που έχει μπεί (ένα από τα πολλά) είναι να κερδηθεί και το brain drain, που τόσο πλήγωσε τη χώρα στα χρόνια της κρίσης.

Ως μια εταιρία που μπορεί και θέλει να αναπτυχθεί δε πολλές διαφορετικές χώρες και κατευθύνσεις, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες και ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό ή σε εκείνους που θέλουν να δουλέψουν έξω αλλά όχι και να εγκαταλείψουν το… σπίτι. Για να νικήσει το Brain Drain, η Kaizen Gaming έκανε πράξη την πρωτοβουλία “Try This at Home“, ένα “πακέτο επαναπατρισμού”, με ελκυστικές απολαβές, που απευθύνεται σε όσους αποφασίσουν να επιστρέψουν για να εργαστούν στην εταιρία. Και αξίζει να σημειωθεί ότι τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής, αφού σε σχεδόν έναν χρόνο η Kaizen Gaming «μετρά» 30 “Brain Gain Stories”. Και συνεχίζει, φυσικά.

Μιλάμε για μια εταιρία που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής. Τόσο που στη Βραζιλία έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό, το οποίο και θα εφαρμοστεί σταδιακά και στις άλλες αγορές. Εκτός όμως από την τεχνολογία, η Kaizen Gaming «αγαπά» και την καινοτομία. Και φαίνεται τόσο από τις γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιεί όσο και από το γεγονός πως στο τμήμα τεχνολογίας απασχολούνται περισσότεροι από 250 άνθρωποι, δηλαδή το 1/3 της εταιρίας.

Εκτός από την τεχνολογία και την καινοτομία, όμως, η Kaizen Gaming αγαπάει τον άνθρωπο. Εκείνους που την εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους. Γι’ αυτό και έχει αναπτύξει ακόμη μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία: χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει αναπτύξει μαζί με τη Microsoft για να εντοπίσει, πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μοτίβα πιθανής προβληματικής συμπεριφοράς των παικτών. Κι όταν αυτό γίνει, αναλαμβάνουν οι εκπαιδευμένοι agents για να μιλήσουν με το μέλος της Kaizen Gaming και να του προσφέρουν τη στήριξη που μπορεί να χρειαστεί. Η πρωτοβουλία αυτή έχει βραβευτεί στα EGR Innovation and Marketing Awards με σχόλιο των κριτών «ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό από το σύνολο του κλάδου».

Δίπλα στον άνθρωπο

Η Kaizen Gaming είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν από τις πρώτες εταιρίες που όταν οι συνθήκες το απαίτησαν, υιοθέτησαν ολοκληρωτικά συνθήκες τηλεργασίας. Και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενούς της κατά τη διάρκεια των δύσκολων συνθηκών της καραντίνας.

Ενημέρωσε το προσωπικό, τους παρείχε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Κι έκανε και κάτι ακόμα: σημαντικές δωρεές σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται!  Ήταν από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που δώρισε 250.000 μάσκες στο ΕΣΥ, σε μια περίοδο που η έλλειψη ήταν τεράστια και είχε ξεπεράσει κάθε δυνατότητα προσφοράς, δώρισε σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό στην Κύπρο (2 αναλυτές αίματος με τα αναλώσιμά τους), 100.000 ευρώ στη Ρουμανία μέσω του Ερυθρού Σταυρού, σημαντική δωρεά στην Πορτογαλία σε συνεργασία με την ομάδα της Braga.

Και τώρα, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, η Kaizen Gaming «φώναξε» ξανά παρούσα. Δώρισε 6 φορητές ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Μια δωρεά ύψους 500.000 ευρώ, που εκτοξεύει το ποσό που έχει προσφέρει η εταιρία στο σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ!

«Από την πρώτη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει μέσω δωρεών τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευχαριστώ την Kaizen Gaming – Stoiximan που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τη δωρεά.

«Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Νιώθουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και είναι σαφές ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να στηρίξει τόσο τους ήρωες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο φυσικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 800 συναδέλφους μου στην Kaizen που σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο, δουλεύοντας σκληρά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τηλεργασία, έκαναν τη σημερινή μας κίνηση εφικτή. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ουσιαστικοί σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα των αρμόδιων φορέων. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση και τις δυνατότητές του», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις