Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

LLM International Intellectual Property Law Masters στο Διεθνές Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας από το BCA

LLM International Intellectual Property Law Masters στο Διεθνές Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας από το BCA

Tα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι από τα πιο ενδιαφέροντα, αλλά και από τα πιο περίπλοκα στο Δίκαιο. Καθώς, μάλιστα, το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει εκατομμύρια “κανάλια” διάδοσης των πνευματικών δημιουργημάτων, σε όλη τη γη, προκύπτουν πάντα θέματα πνευματικών δικαιωμάτων για φωτογραφίες, βίντεο, εικαστικό υλικό και κείμενα με δικαιούχους σε μία ήπειρο και χρήστες σε μια άλλη.

Ο νομικός χειρισμός αυτών των θεμάτων, βασίζεται, σχεδόν πάντοτε, στο διεθνές δίκαιο. Υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που μπορούν να περιπλέξουν μια νομική διαμάχη για πνευματικά δικαιώματα: η ταυτότητα του δημιουργού, τα έργα συνεργασίας, τα συλλογικά έργα, τα σύνθετα έργα, τα έργα μισθωτών και συμβασιούχων, τα κατά παραγγελία έργα, τα έργα από μέλη ΔΕΠ και Ερευνητικών Κέντρων, τα έργα που εμπεριέχονται σε ένα άλλο έργο, όπως το σενάριο και το μουσικό θέμα μια ταινίας) τα συγγενικά δικαιώματα, τα ανώνυμα ή ψευδώνυμα έργα, οι κληρονόμοι των πνευματικών δικαιωμάτων και πλήθος άλλων περιπτώσεων, που απαιτούν πολύ καλή νομική κατάρτιση και γνώση της νομολογίας διαφορετικών κρατών ή νομικών συστημάτων.

Για να καλύψει αυτή την ανάγκη, το BCA, το κολλέγιο που καθιέρωσε στην Ελλάδα τις επιχειρησιακές σπουδές, προσφέρει, σε συνεργασία με το University of West London, ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που απευθύνεται σε πτυχιούχους νομικής, δικηγόρους και στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένη κατάρτιση στο Δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το LLM International Intellectual Property Law αναλύει θέματα διαχείρισης και πολιτικής σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα πνευματικά δικαιώματα, τη βιομηχανική ιδιοκτησία, τα καλλιτεχνικά έργα και τα εμπορικά σήματα. Καλύπτει, επίσης, αναδυόμενους τομείς όπως οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, τα πολυμέσα και ο κυβερνοχώρος. Οι παραδόσεις εμπλουτίζονται με διαλέξεις από λέκτορες και εμπειρογνώμονες από τον νομικό και επιχειρηματικό κόσμο, και διαδραστικά workshops ώστε οι φοιτητές να χειρίζονται πραγματικά case studies και να αξιοποιούν τη διεθνή εμπειρία.

Η πολυπλοκότητα του αντικειμένου και τα μεγάλα ποσά που συνήθως αφορούν οι σχετικές δικαστικές διαμάχες, καθιστούν τους ειδικούς στο Διεθνές Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας πολύτιμους σε εταιρείες, οργανισμούς και ιδιώτες, και, συνακόλουθα, υψηλά αμειβόμενους. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργασθούν ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες – εμπειρογνώμονες, ως νομικοί σύμβουλοι ιδιωτικών και κρατικών φορέων και ως στελέχη εταιρειών ή οργανισμών κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων και ευρεσιτεχνιών.

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος με φυσική παρουσία ή διαδικτυακώς, μέσω πλατφόρμας e-learning, fulltime (12 μήνες) ή Parttime (24 μήνες). Για τους διαδικτυακούς φοιτητές γίνεται ειδική παράδοση, ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τις άλλες τους υποχρεώσεις. Έχουν πρόσβαση στο υλικό του μαθήματος, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τη ζώνη ώρας και τη διαθεσιμότητα. Στο διαδικτυακό υλικό περιλαμβάνονται βίντεο με διαλέξεις και “ζωντανές” εκπαιδευτικές συνεδρίες για αλληλεπίδραση.

Το LLM International Intellectual Property Law χορηγείται από το πολυβραβευμένο για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις καινοτομίες του University of West London (UWL). Αναγνωρίζεται σε όλον τον κόσμο και είναι ισότιμο επαγγελματικά με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών που απονέμουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις