Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Lidl Ελλάς: Η έμπρακτη απόδειξη ότι δημιουργεί αξία στην Ελλάδα του αύριο

Lidl Ελλάς: Η έμπρακτη απόδειξη ότι δημιουργεί αξία στην Ελλάδα του αύριο

Σε μία αγορά που διαρκώς μεταβάλλεται, η Lidl Ελλάς, επενδύει κεφάλαια και πόρους και ισχυροποιεί τη θέση της στον κλάδο των σούπερ μάρκετ και στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Εδώ και χρόνια, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, να «δημιουργεί αξία στην Ελλάδα του αύριο». Η συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αποτυπώνεται με πράξεις και νούμερα. Το 2019 δαπάνησε ποσό μεγαλύτερο των 600 χιλ. ευρώ σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, δωρίζοντας επίσης προϊόντα που η αξία τους έφτασε τα 315 χιλ. ευρώ. Πανελλαδικά έχει δημιουργήσει 20.825 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 6.125 απ’ αυτές είναι άμεσες, οι 8.248 έμμεσες και οι 6.452 επαγόμενες.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά της στα φορολογικά έσοδα του κράτους, καθώς η Lidl Ελλάς καταβάλει σε φόρους περί τα 348 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,45% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους, ενώ η συνολική προστιθέμενη αξία που προσφέρει στην ελληνική οικονομία αγγίζει τα 811 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,43% του ΑΕΠ της χώρας.

Το μέγεθος της συνεισφοράς της Lidl Ελλάς στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, αποτυπώνεται σε σχετική μελέτη. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά έκδοση μελέτης κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης που δημιουργείται από τη λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα, για την οικονομία και την κοινωνία και αφορά το διάστημα Μάρτιος 2019 με Φεβρουάριο 2020.

Η μελέτη απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της Lidl Ελλάς, καθώς και σε ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, ώστε να διαμορφώσουν μία συνολική αντίληψη της οικονομικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί επίσης, ότι, στο πλαίσιο της μελέτης, χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς της λογοδοσίας και στρατηγικής της, οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

*Τα συνολικά αποτελέσματα αναφέρονται στο σύνολο των άμεσων, έμμεσων και επαγόμενων επιδράσεων.

**Τα ποσά έχουν στρογγυλοποιηθεί στον πλησιέστερο ακέραιο και τα ποσοστά έχουν υπολογιστεί επί τω μη στρογγυλοποιημένων ποσών. 

Ολόκληρη την μελέτη για το 2019, καθώς και τις παλιότερες μελέτες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις