Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαγιορκίνης: Μην μας ξεγελάει η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος! Η επιδημία σιγοβράζει

Μαγιορκίνης: Μην μας ξεγελάει η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος! Η επιδημία σιγοβράζει

Η ενημέρωση των έξι για τον κορονοϊό στην Ελλάδα επέστρεψε με δυο παλιούς γνώριμους, τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά και ένα νέο πρόσωπο τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Σήμερα 25/08 ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κανονικότητα και στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από σήμερα που επέστρεψε στην παλιά της ώρα και με ένα νέο πρόσωπο. Τον καθηγητή, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Εκτός από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο κ. Μαγιορκίνης θα είναι «στο πόδι» του συναδέλφου Σωτήρη Τσιόδρα όταν δεν θα μπορεί λόγω υποχρεώσεων να είναι στην ενημέρωση, όπως έγινε και σήμερα. 

Η ενημέρωση θα γίνεται στις 18.00 δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ήδη σήμερα ανακοινώθηκαν 168 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι η έξαρση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έδειχνε ότι επιδημιολογικά θα οδηγούσε σε πάνω από 400 κρούσματα ανα ημέρα δηλαδή θα είχαμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων όμως αυτό φαίνεται να έχει περιοριστεί. Η επιδημία πάντως είπε εξακολουθεί να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, με απλά λόγια η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει. 

Click4More Γκίκας Μαγιορκίνης: Από τον Πειραιά στην Οξφόρδη – Ο νεαρός επιστήμονας που θα αντικαθιστά τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τονισε ότι είναι ενθαρρυντικό μεν το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα φαίνεται μια ανάσχεση στο δεύτερο κύμα των κορονοϊού αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Και ζήτησε επαγρύπνηση από όλους μας. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι καλό όσοι επιστρέφουν από διακοπές ειδικά από επιβαρυμένες περιοχές πρέπει να αυτοπεριορίζονται για να προστατεύσουν και τους γύρω τους. 

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα και ακολουθεί δυναμική υπερμετάδοσης. Δηλαδή λίγα άτομα μπορούν να τον μεταδώσουν σε πολλούς. Είπε ακόμα ότι προκαλεί ανησυχία η διασπορά σε μικρές ηλικίες.

Είπε ακόμα ότι ο δείκτης R είναι περίπου κάτω από το 1 αλλά αυτό είναι κατά προσέγγιση. 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις