Ελλάδα

Lockdown: «Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει – Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά»

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Τα δεδομένα για την Αττική.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμένει και είναι ακόμα μεγάλος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μιλώντας στο OPEN. 

«Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει. Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Στην Αττική έχουμε μία σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο lockdown.

 

Click4more: Καπραβέλος: Lockdown μέχρι τον Απρίλιο

 

Ωστόσο, τόνισε πως «αντέχει το σύστημα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το μαξιλάρι να ανοίξουν και νέες μονάδες. Δεν θέλουμε να φτάσουμε όμως εκεί».

Πάντως, ο κ. Γώγος εξέφρασε την αισιοδοξία του, λόγω των εμβολιασμών: «Θα είναι καλύτερη η εικόνα στο μέλλον σε σχέση με παρελθόν. Με τον εμβολιασμό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του ιού, με τις μεταλλάξεις πού θα πάνε» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με αυτό της γρίπης, με τον κορονοϊό να είναι πιο βαριά νόσος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη Παλαιστίνιου στην Κρήτη: Η εκπαίδευση στο τζαμί στη Μαλαισία, η παραγγελία για την κατασκευή βόμβας σε κινεζική πλατφόρμα και ο εκβιασμός από τη Χαμάς
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέλη της Χαμάς εκβίαζαν τον ίδιο με μοχλό πίεσης τη γυναίκα του και το παιδί του που ζουν στη λωρίδα της Γάζας για να εκτελέσει τις εντολες τους
Ο 37χρονος Παλαιστίνιος
«Το ξυλόλιο γέννησε πολιτικούς και η αλήθεια αγωνιστές μέχρι το τέλος» αναφέρει αιχμηρά ο Νίκος Πλακιάς
Ανάρτησή με αφορμή τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης για την τραγωδία και στο πως η τραγωδία στα Τέμπη γέννησε πολιτικούς και θα γεννήσει στο μέλλον κι άλλους
Ο Νίκος Πλακιάς 63