Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Lockdown: Έτσι θα πάμε ως τα Χριστούγεννα! “Βράζει” η Θεσσαλονίκη – Όλο το σχέδιο δράσης (video)

απαγόρευση κυκλοφορίας
Intime Αρχείο

Με ακόμα πιο εντατικούς ελέγχους θα πάμε το επόμενο διάστημα για να τιθασευτεί το “τέρας” του κορονοϊού. Σε πρώτο πλάνο η Θεσσαλονίκη όπου καταφτάνουν αστυνομικοί από Αθήνα. Η αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων θα είναι εθνικής κλίμακας. Στόχος, να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα και να “βγει” η αγορά απ’ το lockdown για τα Χριστούγεννα.

Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, που φέτος αναμένονται εντελώς διαφορετικά λόγω κορονοϊού. Εν μέσω lockdown, οι εξελίξεις από το μέτωπο της υγειονομικής κρίσης, σχεδόν ένα μήνα πριν τις γιορτές, παραμένουν αρνητικές με την πανδημία να είναι σε έξαρση.

Τα τελευταία στοιχεία από την πορεία του Covid19 στη χώρα εξακολουθούν να τρομάζουν! Διπλό ρεκόρ, με 72 νεκρούς και 519 διασωληνωμένους  αλλά και 2.581 νέα κρούσματα,  παρά το lockdown που παραμένει σε ισχύ. Την ίδια στιγμή, Θεσσαλονίκη και Αττική είναι σταθερά στο “κόκκινο” με 673 και 582 νέες μολύνσεις κορονοϊού, αντίστοιχα. Ακόμη 4 περιφέρειες μετράνε πάνω από 100 μολύνσεις, ενώ 23 περιφέρειες έχουν διψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων.

Ωστόσο, πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως στην κυβέρνηση δεν εξετάζονται μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πόλη Γουχάν της Κίνας, ωστόσο εφιστάται η προσοχή στην επόμενη εβδομάδα, που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Click4more: Η Pfizer κατέθεσε το αίτημα για άδεια του εμβολίου της

Πάντως, αυτό που σχεδιάζουν οι κυβερνώντες είναι να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. Για το λόγο αυτό, από το πρωί του Σαββάτου (21.11.2020) – σε λίγες ώρες δηλαδή – θα ξεκινήσουν ακόμα πιο εντατικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη – που παραμένει στο “κόκκινο – και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη είναι καθοδόν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη συμπρωτεύουσα.

Σε συζητήσεις στελεχών της κυβέρνησης, – σύμφωνα πάντα με το Mega – δόθηκε έμφαση στους ελέγχους που διενεργήθηκαν ήδη στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης όπου το 70% είχαν παραβιάσει τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή ένας δικηγόρος στην Αθήνα, έκανε πάρτι στο γραφείο του, δίνοντας ψεύτικα χαρτιά κυκλοφορίας στους πελάτες του.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega στο παρακάτω βίντεο:

 

Lockdown και… Χριστούγεννα

Δεδομένης της εξέλιξης της νόσου, αλλά και των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων, στο κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να επεξεργάζονται ένα αναθεωρημένο σχέδιο για την άρση του lockdown, προκειμένου να πάρει “ανάσες” και η αγορά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του Star, το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης κινείται στα πρότυπα του περασμένου Μαΐου και προβλέπει τρεις φάσεις για να βγούμε σταδιακά από το lockdown.

Πιο αναλυτικά:

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το “πράσινο” φως, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ.

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, φυσικά με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Click4more: Lockdown: Αυτό απάντησε ο Χαρδαλιάς για την άρση! video

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές, αφού – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τέλος, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 και αυτό για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Star:

 

Διαφορετικά Χριστούγεννα, σε κάθε περίπτωση…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις