Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Lockdown – Παρασκευής στο Live News: Τι λέει για άρση των μέτρων κι από τι θα εξαρτηθεί (video)

Lockdown – Παρασκευής στο Live News: Τι λέει για άρση των μέτρων κι από τι θα εξαρτηθεί (video)

Παράταση του lockdown ζητούν κάποιοι από τους επιστήμονες. Τα στοιχεία που λαμβάνουν καθημερινά εγείρουν ανησυχίες, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα.

Για την κατάσταση της πανδημίας και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Παρασκευής.

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, σημείωσε με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρόλο που οι αριθμοί είναι αυξημένοι στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους, φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίηση.

Παρασκευής: «Πρόωρη η συζήτηση για άρση μέτρων»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή η συζήτηση για άρση μέτρων είναι πρόωρη καθώς οι αντοχές του συστήματος υγείας και τα επιδημιολογικά δεδομένα, που εξετάζονται συνεχώς, είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αποφάσεις.

Όπως τονίζει ο καθηγητής, το τρίτο κύμα του κορονοϊού είναι διαφορετικό από το δεύτερο, καθώς οι αριθμοί που έχει δώσει είναι μικρότεροι και κάπως σταθεροί.

«Το πού θα σταθεροποιηθεί ο κορεσμός στο σύστημα υγείας, το ποσοστό κάλυψης δηλαδή το των ΜΕΘ, αλλά και το πότε θα συμβεί αυτό, θα μας καθορίσει αν μπορεί να γίνει κάποια άρση των μέτρων», συμπληρώνει.

Οι ειδικοί και τα μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας εξετάζουν καθημερινά τα δεδομένα της πανδημίας και «σύντομα, αν όχι στα τέλη αυτού του μήνα μέσα σε 1 – 2 εβδομάδες, θα είμαστε σε θέση να άρουμε κάποια μέτρα».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Παρασκευή στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο: 

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις