Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Lockdown: Πήραν «φωτιά» ψαλίδια και πιστολάκια – Έπιασαν δουλειά και πάλι τα κομμωτήρια (pics)

Lockdown: Πήραν «φωτιά» ψαλίδια και πιστολάκια – Έπιασαν δουλειά και πάλι τα κομμωτήρια (pics)

Κάτω από αυστηρούς κανόνες για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού από το πρωί της Δευτέρας άνοιξαν και πάλι τα κομμωτήρια και οι χώροι περιποίησης άκρων σε όλη τη χώρα.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν τα κομμωτήρια της Αθήνας να υποδέχονται τους πελάτες τους, στο πρώτο βήμα για την άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε το άνοιγμα τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια χτυπούσαν συνεχώς από πελάτες που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού. 

Τα ψαλίδια και τα πιστολάκια πήραν στην κυριολεξία φωτιά με τους κομμωτές και τις κομμώτριες να τρέχουν για να προλάβουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Τα χαμόγελα ήταν εμφανή σε όλους καθώς ξεκινά έστω και σταδιακά η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι πολίτες που θα επισκέπτονται τα κομμωτήρια θα πρέπει πρώτα απαραιτήτως να έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ θα μπορούν να μετακινούνται στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β.

Να σημειωθεί ότι δεν ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης μόνο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας, ενώ όσοι μπαίνουν τα κομμωτήρια θα πρέπει να φορούν απαραίτητα μάσκα.

Ιδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με τα κομμωτήρια να υποδέχονται τους πρώτους πελάτες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν χαρούμενοι και θεωρούν το άνοιγμα ως μια διέξοδο από την καραντίνα. Όλα τα κομμωτήρια λειτουργούν με τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ – Αγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις