Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Lockdown: Προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης για το «λουκέτο» στα μαγαζιά

Lockdown: Προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης για το «λουκέτο» στα μαγαζιά
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) προσέφυγε το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ»). Οι επιχειρηματίες του χώρου στρέφονται κατά του «λουκέτου» που επιβλήθηκε στην εστίαση στο πλαίσιο του lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Με την αίτηση ακύρωσης που κατατέθηκε στο ΣτΕ ζητείται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.) για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως και 29 Μαρτίου 2021.

Click4more: Lockdown: Αποκάλυψη «βόμβα» του Live News για το «σκληρό» σχέδιο (video)

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ (σ.σ. Κοινή Υπουργική Απόφαση) παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, το Σωματείο ζητάει από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην οδηγηθούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε νέο «λουκέτο».

Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί από τον νομικό εκπρόσωπο του Σωματείου και αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης ΚΥΑ, όπως και αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής «παγώματος» της ισχύος της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις