Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Lockdown στην Αττική: Έτσι θα λειτουργούν οι υπηρεσίες στο Δημόσιο

Lockdown στην Αττική: Έτσι θα λειτουργούν οι υπηρεσίες στο Δημόσιο

Με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό θα λειτουργούν οι υπηρεσίες στο Δημόσιο, όπως προβλέπουν και τα νέα αυστηρά μέτρα του πιο σκληρού lockdown στην Αττική.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, κάτι που σε μεγάλο βαθμό γίνεται και τώρα.

Όπως ανακοίνωσε η γγ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική θα είναι η προστασία των υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η τηλεργασία είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

click4more: Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η μάσκα είναι υποχρεωτική όπως και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ επιστρέφει η υποχρεωτική ισχύς των 3 ωραρίων για την προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων.

Παρατείνεται επίσης η θητεία των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επίσης θα διευκολύνονται και πάλι οι υπάλληλοι γμε παιδιά έως την Γ’ Γυμνασίου με παροχή εξ’ αποστάσεως εργασίας και μειωμένο ωράριο έως και 25%. 

Αυτές οι διευκολύνσεις ισχύουν και για γονείς τέκνων ανεξαρτήτως ηλικίας που φοιτούν σε σχολικές μονάδες και για λόγους υγείας πρέπει να απέχουν από το σχολείο

Υπενθυμίζεται πως η μετάβαση σε υπηρεσίες του Δημοσίου γίνεται με τον κωδικό 3.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις