Ελλάδα

Lockdown: Συλλήψεις και πρόστιμα 510.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χτυπούν καμπάνες με… ήχο lockdown! Πρόστιμα συνολικού ύψους 509.400 ευρώ επέβαλαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, το περασμένο 24ωρο.

Κατά τους ελέγχους τήρησης του lockdown από ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Δημοτική Αστυνομία κ.ά., χθες, Δευτέρα (22.02.2021) διενεργήθηκαν 79.940 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.645 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια.

Επίσης, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες, καθώς και πρόστιμο αντίστοιχα 5.000 ευρώ και 300 ευρώ για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη πλοιάρχου στο Κερατσίνι για υπεράριθμους επιβάτες και παρατυπίες στη μεταφορά υγραερίου
Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει με προορισμό τη Μύκονο, την Κω και τη Ρόδο, όταν έλαβε εντολή να επιστρέψει στον προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας για τη διενέργεια ελέγχου
Λιμενικό
Καρέ καρέ η άφιξη της 42χρονης διασώστριας σπίτι του κατηγορούμενου ζευγαριού στη Σύρο - Η στιγμή της καταδίωξης
Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του 41χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ δίωξη για συνέργεια έχει ασκηθεί και στη σύζυγό του
Σύρος 18
Η ανακοίνωση της Aegean για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Παρουσιάστηκε ένδειξη για πιθανή ύπαρξη καπνού»
«Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους» αναφέρει η ανακοίνωση
Aegean