Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Lockdown τέχνας κατεργάζεται: Ταξί σε ρόλο κούριερ

Lockdown τέχνας κατεργάζεται: Ταξί σε ρόλο κούριερ

Την θέση των… πελατών έχουν πάρει πλέον τα δέματα σε πολλά ταξί, καθώς πολλοί αυτοκινητιστές έχουν επιστρατευθεί από εταιρείες και καταστήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες των κούριερ.

O τεράστιος όγκος των διαδικτυακών παραγγελιών έχει βγάλει “off ” πολλές εταιρείες, αφού πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους πελάτες. Έτσι πολλές παραγγελίες εκτελούνται πλέον από τους οδηγούς των ταξί, οι οποίοι κι αυτοί λόγω lockdown είδαν τη δουλεία του να μειώνεται κατακόρυφα.

Ένας από αυτούς ο και Νικόλας Πάντσος που μίλησε στο newsit.gr την ώρα που φόρτωνε στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου του προϊόντα που είχε παραλάβει από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. “Κάνουμε μεταφορές για διαφορά μαγαζιά. Επειδή δεν υπάρχει δουλεία στο δρόμο κάνουμε τους Courrier για να βοηθήσουμε αλλά και για να έχουμε ένα μεροκάματο για να επιζήσουμε”.

Ωστόσο τα χρήματα που βγαίνουν όπως λέει ο Νικόλας Πάντσος δεν περισσεύουν για να πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις. “Δεν μας φτάνουν να πληρώσουμε εφορία και τον ΕΦΚΑ. Η κατάσταση από τότε που μπήκε η δεύτερη καραντίνα είναι αποθαρρυντική έως τραγική. Δεν σωζόμαστε με τη μεταφορά των δεμάτων, απλά βγάζουμε το μεροκάματο. Για να έχουμε ένα φαγητό στο σπίτι μας και να πληρώσουμε το ρεύμα μας”.


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις