Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Lockdown: Τι ισχύει για τα σχολεία

lockdown σχολεία
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Στην ανακοίνωση των μέτρων «χαλάρωσης» του σκληρού lockdown προχώρησε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης, 31.03.2021, κατόπιν της εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Αν και η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, προς το παρόν η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται για όλες τις βαθμίδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Είπε ακόμη για τα self test, ότι θα αρχίσει η διάθεσή τους από τα φαρμακεία την επόμενη εβδομάδα.

Click4more: Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό

Δεδομένου ότι η αυτοεξέταση με self test θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές προκειμένου να επιστρέψουν στις τάξεις, ήταν αναμενόμενο η διά ζώσης εκπαίδευση να αρχίσει αφού η μαθητική κοινότητα θα μπορεί να προμηθευτεί τα τεστ από τα φαρμακεία.

Παρά το γεγονός, δε, ότι το υπουργείο Παιδείας έχει τονίσει πως αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή των μαθητών λυκείου και γυμνασίου στα σχολεία, το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο δεν επέτρεψε στους ειδικούς να δώσουν το «πράσινο φως» για κάτι τέτοιο.

Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει εκ νέου τη δυνατότητα επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου αρχικά, και εν συνεχεία των άλλων τάξεων του λυκείου και του γυμνασίου στα θρανία.

Στο μεταξύ, θα έχει αρχίσει η διάθεση των self test στα φαρμακεία και επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ενταχθεί στη λίστα αναμονής για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις