Ελλάδα

Lockdown: Τι θα ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο – Πότε θα γίνει η επανεκκίνηση στην εστίαση

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την μερική άρση του lockdown τον Ιανουάριο. Τα σχέδια για την εστίαση. Ποια μαγαζιά είναι ανοικτά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ποιον κωδικό στέλνουμε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε σταδιακή άρση του lockdown από τον Ιανουάριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η κυβέρνηση έχει στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου και αυτό θα αποτελέσει την επανεκκίνηση της κοινωνίας.

Στις 11 ή στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξει μερικώς η αγορά καθώς θα ξεκινήσουν τα ψώνια από τους καταναλωτές μέσα από τον κατάστημα. Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια αυτό να συμβεί στις 11 Ιανουαρίου ώστε να συμπέσει με την έναρξη των εκπτώσεων. Ο τρόπος θα είναι απλός. Θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε στο κατάστημα, θα δοκιμάζουμε και θα πληρώνουμε.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για τις μετακινήσει από νομό σε νομό καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δυο εβδομάδες περιθώριο από το άνοιγμα των σχολείων ώστε να δουν τα αποτελέσματα.

Για την υπόλοιπη αγορά τώρα και κυρίως την εστίαση, δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια αλλά και τα θεάματα όπως τα θέατρα και τα σινεμά οι πρώτες πληροφορίες λένε πως πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά.

Και αυτό γιατί να ανοίξουν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κάτι που δεν πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο τουλάχιστον.

Παραμονή πρωτοχρονιάς: Ποια καταστήματα λειτουργού και τι κωδικό στέλνουμε

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις  8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα πάμε σε αυτά, με τον κωδικό 2 στο 13033. Μέχρι τις 8 το βράδυ επίσης θα μπορούμε να παραλάβουμε τις click away αγορές από όλα τα καταστήματα.

Για τα κομμωτήρια το ωράριο θα είναι 7 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ και θα στείλουμε κωδικό 2 στο 13033. Όσον αφορά τη μετακίνηση για ρεβεγιόν θα γίνει με τον κωδικό 6 και για την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο στο τραπέζι θα καθίσουν δύο το πολύ οικογένειες έως 9 άτομα συνολικά και μάλιστα οι ίδιες που έφαγαν μαζί και τα Χριστούγεννα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προ των πυλών το σχέδιο της Ελλάδας και 4 χωρών για επιστροφή μεταναστών σε τρίτες χώρες – Οι υποψήφιες χώρες για τα «Return Hubs»
Ο οδικός χάρτης Ελλάδας, Δανίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας για τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ – Εκτός Ένωσης θα δημιουργηθούν οι δομές
Μετανάστες
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τι θα ισχυριστεί ο υπνοθεραπευτής στην κατάθεσή του – «Η γιατρός ήταν πελάτισσά μου»
Η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προχωρά, με τις αρχές να εξετάζουν προσεκτικά τα μηνύματα και τις επικοινωνίες του υπνοθεραπευτή
Μαζωνάκης 51