Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα της ελιάς – Ποια έγγραφα χρειάζεστε για τη μετακίνησή σας

Lockdown: Τι θα γίνει με το μάζεμα της ελιάς – Ποια έγγραφα χρειάζεστε για τη μετακίνησή σας
Φωτογραφία Αρχείου

Έντονη ανησυχία σε αγρότες και παραγωγούς προκάλεσε η ανακοίνωση του πανελλαδικού lockdown λόγω του κορονοϊού, καθώς η συγκομιδή των ελιών είναι σε εξέλιξη αυτή την εποχή. Διευκρινίσεις για τον τρόπο μετακίνησης των αγροτών και των παραγωγών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (6/11), διευκρίνισε ότι η μετακίνηση για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων επιτρέπεται. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μετακινείται με την επίδειξη Ε9, ενώ ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11), ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή. «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις