Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Lockdown: «Βούλιαξαν» πλατείες το σαββατόβραδο – Προβληματισμός για τα μέτρα

Lockdown: «Βούλιαξαν» πλατείες το σαββατόβραδο – Προβληματισμός για τα μέτρα

Ακόμη ένα βράδυ, χθες Σάββατο 17.04.2021, που στήθηκαν πάρτι σε πολλά σημεία της Αττικής, η οποία καθημερινά καταγράφει σχεδόν τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού και στην οποία είναι εν ισχύ το σκληρό lockdown.

Αυτό όμως… στα λόγια για μερικούς, καθώς συνωστισμός παρατηρήθηκε ξανά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι. Να σημειώσουμε δε, πως στην Κυψέλη στήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ξέφρενο πάρτι παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων και τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι για την μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες, αλλά και τα… σκουπίδια της επόμενης ημέρας.

Δεν ήταν όμως μόνο τα πάρτι… μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Χθες, εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και από νωρίς το μεσημέρι σε πλατείες, κεντρικά σημεία, πάρκα, αγορές και έξω από καταστήματα. Εικόνες που αναμφισβήτητα προκαλούν προβληματισμό καθώς το lockdown απλώς δεν τηρείται και η κυβέρνηση πρέπει να βρει λύσεις είτε για να τηρηθεί -πράγμα που φαντάζει δύσκολο όταν κάθε βράδυ πια μαζεύονται εκατοντάδες κόσμου σε πολλές πλατείες ταυτόχρονα- είτε για να αλλάξει η στρατηγική.

Την ίδια ώρα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αγωνιά για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ενδεικτικό της αγωνίας αυτής είναι πως προχθές απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των Mall, των κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων.

«Να τα βρουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι»

Εν τω μεταξύ, κληθείς να εξηγήσει να εξηγήσει γιατί η παρουσία της Αστυνομίας είναι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, «διακριτική» ή δεν υφίσταται και καθόλου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Μαυροειδάκος, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η αποστολή της ομάδας ΔΙΑΣ δεν είναι να βρίσκεται στις πλατείες και να επιβάλλει πρόστιμα στους πολίτες».

«Είναι η μάχη για την εγκληματικότητα» συνέχισε. «Και ούτε έχουμε εκπαιδευτεί, για να επιβάλλουμε πρόστιμα για τη σωστή χρήση της μάσκας».

click4more: Βόλος: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Αγίου Νικολάου (video)

«Χθες» υπογράμμισε, «όπου υπήρχε πλατεία, βρίσκονταν χιλιάδες νέοι. Αυτό που είδαμε στον Άγιο Γεώργιο στην Κυψέλη με DJ, με ηχητικά, με βεγγαλικά, 1.500 άτομα… Πού να πάει η αστυνομία, που υπάρχει και αλκοόλ εκεί; Δηλαδή, πολλοί από αυτούς δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν. Βλέπουμε χιλιάδες νέους, οι οποίοι με το που δουν αστυνομικό, να είστε σίγουροι ότι θα μας επιτεθούν».

«Δεν σας κρύβω» επισήμανε, «ότι σε πολλές πλατείες υπάρχει μέσα και μικρός πυρήνας αντιεξουσιαστών, έτοιμος, όπου κι αν γίνει κάποια ένταση, να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι σίγουρο αυτό. Είναι πολύ λεπτή η θέση μας».

Και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε επιτέλους να συμφωνήσουν κάπου οι λοιμωξιολόγοι μεταξύ τους και η κυβέρνηση, αφού είναι όλοι έξω, ή να είμαστε σαν το κανονικό lockdown, που ήταν όλα κλειστά… τώρα αυτή η μεσαία λύση, ναι μεν είμαστε έξω, αλλά εκεί συνωστιζόμαστε… Υπάρχει κόσμος που κάθεται μέσα, υπάρχουν επιχειρηματίες, χιλιάδες λουκέτα στην εστίαση, που κάτι πρέπει να γίνει. Αν συνεχιστεί αυτό, κάθε Σαββατοκύριακο θα αυξάνεται».

Χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλον στις πλατείες της Αθήνας τα έπιναν το Σαββατόβραδο

Ποιο Πάσχα στο χωριό; Ποια μέτρα; Ποιος προβληματισμός και ποιες συσκέψεις για τα κρούσματα του κορονοϊού; Όλα αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα μπροστά στις εικόνες που κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του newsit.gr το βράδυ του Σαββάτου, στις πλατείες της Αθήνας.

Πραγματικά, οι πλατείες από τις οποίες έρχονταν κατά ριπάς οι εικόνες, θύμιζαν μπαρ! Τι κι αν επρόκειτο για ανοιχτό χώρο; Όταν ο ένας είναι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον άλλον και οι μάσκες είναι… στις τσέπες, η διασπορά κάνει πάρτι!

Πάρτε μια γεύση από την πλατεία στην Κυψέλη:

Μουσική, χορός, ποτό και… κορονοϊός.

Γιατί μπορεί οι εμβολιασμοί να προχωρούν, ωστόσο οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Η τήρηση των μέτρων είναι ακόμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και θα είναι για καιρό ακόμα. Σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια…

Click4More: Lockdown μόνο στα λόγια: Όλη η Αθήνα ένα ατελείωτο κορονοπάρτι

Στην περίπτωση της Κυψέλης μάλιστα, ήταν το δεύτερο βράδυ που καταγράφηκαν τέτοιες εικόνες. Τα ίδια είχαν γίνει την Παρασκευή και… να οι εικόνες από το Σάββατο:

Δυστυχώς όμως, δεν ήταν μόνο η πλατεία στην Κυψέλη που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο.

Με τα νέα κρούσματα του 24ώρου να είναι 2.411, οι διασωληνωμένοι περισσότεροι από ποτέ -συγκεκριμένα 837- και οι νεκροί μόνο σήμερα 67, κοσμοσυρροή καταγράφηκε στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι αλλά και την πλατεία Αγίας Ειρήνης! Από εκεί, την πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι οι παρακάτω εικόνες, στις 21:00 το βράδυ:

Άνθρωποι χωρίς μάσκες, διασκέδαζαν και αγκαλιάζονταν χωρίς μάσκες, σα να βρίσκονταν στο 2018!

lockdown

Πάρτε μια γεύση από Εξάρχεια, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας…:

Χαμός όμως, γινόταν το απόγευμα και στο Κολωνάκι. Ο κόσμος περίμενε σε ουρές για να πάρει έναν καφέ ή ένα ποτό take away και το έπινε… επι τόπου με κουβεντούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κοσμοσυρροή καταγράφηκε και σε πολλές ακόμη γειτονιές, όπως στην πλατεία της Νέας Ιωνίας, στο Περιστέρι, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Καρύτση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις