Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Lockdown… Χριστουγέννων! Ρεβεγιόν με λίγους, ψώνια με μέτρα, εστίαση με τραπεζάκια έξω

lockdown

Έξω με… μπουφάν ή μέσα με αυστηρότατους όρους θα λειτουργήσει η εστίαση τα Χριστούγεννα. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το πώς θα “μαλακώσει” το lockdown με το βλέμμα στις γιορτές και την αγορά. Τι θα ισχύσει για το… οικογενειακό τραπέζι και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Ελλάδα διανύει την δεύτερη περίοδο lockdown από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού και με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, τα ερωτήματα είναι αμέτρητα.

Με πρώτο και κύριο βέβαια το εξής… τριπλό: Πότε, πώς και για πόσο θα αρθεί το lockdown.

Η απάντηση βεβαίως δεν είναι ούτε απλή, ούτε… ξεκάθαρη. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι, την ώρα που ο “αόρατος εχθρός” εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές μας; Μόλις τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.135 νέα κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας πέθαναν και 562 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Click4more: Lockdown: Πρώτη «αχτίδα φωτός» για την άρση! Πότε κρίνονται όλα

Στην κυβέρνηση μελετούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ούτως ώστε να βρεθεί η “χρυσή τομή” για το πότε θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί που βρίσκονται σε ισχύ.

Το μόνοι βέβαιο, πάντως, είναι πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Ρεβεγιόν με… μέτρα τα Χριστούγεννα του lockdown!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, τα εστιατόρια θα είναι ανοιχτά αλλά με αυστηρούς περιορισμούς, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Click4more: Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική!

Τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα είναι επίσης ανοιχτά για τα τελευταία ψώνια, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και περιορισμό ατόμων βάσει των τετραγωνικών μέτρων. Οι συναθροίσεις στα σπίτια θα επιτρέπονται με όριο τα 10 άτομα.

Αυτό που μένει να αποφασιστεί βέβαια είναι αν η μετακίνηση θα απαγορευτεί από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως, ότι τα club και τα κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Φάκελος εστίαση: Έξω με… μπουφάν ή μέσα με αυστηρότατους όρους

Πώς θα ανοίξουν πάλι τα εστιατόρια; Με… γάντια και μπουφάν για τα τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον χειμώνα! Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλοι οι εξωτερικοί χώροι και να αξιοποιηθούν οι αυλές, όπως το καλοκαίρι, όπου φυσικά θα υπάρχουν θερμάστρες, αλλά είναι άγνωστο πόσοι «τολμηροί» θα δοκιμάσουν κάτι τέτοιο μέσα στη βαρυχειμωνιά.

Θα ανοίξουν πάντως και οι εσωτερικοί χώροι, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση της χρήσης κλιματισμού, τέσσερα άτομο το ανώτερο σε κάθε τραπέζι και απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

Click4more: Lockdown: Παράταση μέχρι… όποτε – Τα δύο μηνύματα Μητσοτάκη και οι ημερομηνίες

Στο εσωτερικό θα μπορεί να αξιοποιηθεί το 30% ή το 50% της δυναμικότητας κάθε καταστήματος, ανάλογα με το μέγεθός του.

Κατά πάσα πιθανότητα το ωράριο θα είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και θα δίνεται χρόνος περίπου μιας ώρας στους θαμώνες (όταν φυσικά αρθεί το lockdown) ώστε για να μεταβούν στα σπίτια τους.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Star
Φωτογραφίες: Reuters / Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις