Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Low Budget προορισμοί για ένα διήμερο ταξίδι

Low Budget προορισμοί για ένα διήμερο ταξίδι

Ο καιρός συνεχίζει ν’ αποτελεί το πλέον κατάλληλο σύμμαχο για κοντινές εκδρομές σε πανέμορφους τόπους και οι low budget προορισμοί αποτελούν ένα ακόμη κίνητρο για να σχεδιάσεις το επόμενο ταξίδι σου.

Αν όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου τα ταξίδια ισούνται με έξοδα, μην ξεχνάς πως υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς με σχεδόν ελάχιστο κόστος.

Για του λόγου το αληθές πάμε να δούμε 4 στον αριθμό προτάσεις για μέρη που μπορείς να βρεθείς χωρίς να χρειαστεί ξοδέψεις μια ολόκληρη περιουσία.

Φενεός, ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι: Με φόντο ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα, η πανέμορφη περιοχή του Φενεού στην ορεινή Κορινθία θα σε γοητεύσει πλήρως με την μοναδικότητα του σκηνικού της.

Η αποκαλούμενη κι ως “Κορινθιακή Ελβετία”, αποτελείται από 9 στον αριθμό μαγικά χωριά που βρίσκονται κυκλικά του οροπεδίου που εκτείνεται στο ενδιάμεσο του Ζήρειου όρους και του βουνού του Χέλμου, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Ξεκίνα την εξερεύνηση σου από τον οικισμό του Αρχαίου Φενεού για να έρθεις σε επαφή με την μακραίωνη ιστορία του επισκεπτόμενος το αρχαιολογικό μουσείο. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις όλα τα εκθέματα που βρέθηκαν ύστερα από ανασκαφές, αλλά και το μοναδικό χώρο των ερειπίων.

Όσο βρίσκεσαι στην περιοχή του Φενεού, μια βόλτα στην μαγευτική λίμνη Δόξα είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Νερά βαμμένα σε αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, που αντανακλούν την γεμάτη έλατα φύση δημιουργούν μια αναμφίβολα καθηλωτική εικόνα.

Περπάτησε ή κάνε ποδηλασία γύρω από την υπέροχο αυτό τοπίο και άσε την ηρεμία του να σε πλημμυρίσει.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις