Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Low cost… παντού! Η Ryanair ζητά υπογραφές κατά της απεργίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η low cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, ζητά από τους πελάτες της να υπογράψουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά των απεργιών! Παρόλα αυτά, ζητά και… συγγνώμη για την όποια αναστάτωση…

Είναι μία εταιρεία που έχει πολλάκις προκαλέσεις με τις επικοινωνιακές της τακτικές, έναν ακόμη τομέα στον οποίο μοιάζει να κάνει εκπτώσεις, εκτός από αυτόν των αεροπορικών ναύλων. Με αφορμή, λοιπόν, την αυριανή απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η Ryanair θέλησε να αναλάβει… δράση.

Με… άρωμα Γαλλίας

Στον λογαριασμό της στο Twitter υπάρχει αρχικά ένα μήνυμα στο οποίο αναφέρει πως “εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων ΕΕΚ, οι πτήσεις της Ryanair προς/από την Ελλάδα (στις 7 Απριλίου) έχουν αναβληθεί” και απολογείται για την κατάσταση.

 

Παράλληλα, όμως, υπάρχει κι ένα ακόμη tweet, στο οποίο η εταιρεία καλεί τους πελάτες της να υπογράψουν ηλεκτρονικά κατά των απεγριών! Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Λόγω απεργίας των ΕΕΚ ακυρώνονται οι πτήσεις μας προς/από/εντός Ελλάδος. Υπογράψτε κατά των απεργιών”.

 

Η ίδια εταιρεία είχε προβεί σε παρόμοιες κινήσεις και παλαιότερα, όταν γίνονταν οι “εκρηκτικές” κινητοποιήσεις στη Γαλλία, με το link που επισυνάπτεται στο tweet να οδηγεί σε μία σελίδα που ονομάζεται “κρατήστε τους ουρανούς της Ευρώπης ανοιχτούς”.

Στην σελίδα αυτή αναφέρεται πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ryanair ώστε “να εμποδίσει το να καθυστερούν ή να ακυρώνονται οι πτήσεις και οι διακοπές των επιβατών όταν τα συνδικάτα των ΕΕΚ της Γαλλίας κάνουν απεργία”.

Πηγή φωτό: keepeuropesskiesopen.com

Βεβαίως η σελίδα αυτή δεν μοιάζει και πολύ… ανανεωμένη, αφού αναφέρεται ρητά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, κάτι όμως που δεν εμπόδισε την εταιρεία να την προωθήσει στο σημερινό της tweet για την αυριανή απεργία στην Ελλάδα…

Η κίνηση αυτή φαίνεται να χρησιμοποιείται από την εταιρεία για τις εκάστοτε απεργιακές κινητοποιήσεις ανά χώρα και στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως οι υπογραφές που συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιούνται ως “μοχλός πίεσης” στην Κομισιόν, ζητώντας την παρέμβασή της για να μην ακυρώνονται πτήσεις λόγω απεργιών…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε