Ελλάδα

Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας (pics, video)

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα (05.05.2021) από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας και ένα αγέννητο παιδί.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010, όπου κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Και τότε πάγωσε το αίμα όλων. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Άνθρωποι ζητούσαν βοήθεια από τα μπαλκόνια του κτιρίου. Οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι έξω.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν. Πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως εργαζόμενοι και ένα αγέννητο παιδί, πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Τα θύματα της τραγωδίας είναι: Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

marfin

Η μαρτυρία της Μαρίας Καραγιάννη, της γυναίκας που βγήκε στο μπαλκόνι για να ζητήσει βοήθεια, συγκλονίζει. marfin

“Ήταν εφιάλτης. Εύχομαι κανείς να μην ζήσει κάτι τέτοιο”, λέει χαρακτηριστικά. 

Ακούστε τις δηλώσεις της από τον τόπο της τραγωδίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός για την κακοκαιρία Adel που φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ξεκίνησε η επέλασή της
Εξαιτίας της κακοκαιρίας Adel η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας Red Code τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα (26/11) μέχρι και την Παρασκευή
Ισχυρή βροχή
Ξεκινά η τετραήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι αλλά και χιόνια - Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της Adel
Ήδη, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στη δυτική - βορειοδυτική χώρα και τις επόμενες ώρες θα ενταθούν, και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές
Καιρός