Ελλάδα

Μαθήματα και το Σάββατο στα σχολεία που γίνονται καταλήψεις;

Ακόμα και σε αυτή τη λύση μπορεί να καταλήξει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας.

‘Ολα αυτά την ώρα που αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των γυμνασίων και λυκείων όπου οι μαθητές αποφασίζουν καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις τους.

Επίσης, δεν είναι λίγα τα σχολεία όπου καθημερινά παρατηρούνται διαπληκτισμοί και ένταση μεταξύ μαθητών που αποφασίζουν κατάληψη και γονέων που αντιδρούν στις αποφάσεις τους.

Το υπουργείο Παιδείας προβληματίζεται αν θα πρέπει να προειδοποιήσει άμεσα τους μαθητές, ότι αν κάνουν καταλήψεις και χάσουν μαθήματα, αυτά θα αναπληρωθούν ακόμη και τα Σάββατα, ή τις ημέρες των διακοπών ή και των ημερήσιων εκδρομών.

Tα κρούσματα που είχαν παρατηρηθεί άλλες χρονιές, όταν υπήρχαν καταλήψεις με τους βανδαλισμούς σε ορισμένα σχολεία, φαίνεται να επαναλαμβάνονται και τώρα από εξωσχολικούς, που μπαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία και καταστρέφουν.

AΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εκεί, φαίνεται καθαρά πλέον η αλλαγή πλεύσης μεταξύ των φοιτητών που επιμένουν στις καταλήψεις, καθώς βλέπουν πλέον ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Σε πολλά πανεπιστήμια, ήδη, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του έτους ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου να διασωθούν η εξεταστική και το εξάμηνο, που σύμφωνα με το νέο νόμο κάθε μάθημα πρέπει να διδάσκεται επί 13 εβδομάδες, αλλιώς δεν θα μπορέσουν να εξεταστούν οι φοιτητές. Προβληματισμός επικρατεί πλέον στις συγκλήτους των ιδρυμάτων, καθώς αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος μόλις εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

Χθες και σήμερα, ωστόσο, σε ορισμένα πανεπιστήμια αναβλήθηκαν οι γενικές συνελεύσεις, λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αυτά τα ιδρύματα σε εκκρεμότητα, που λειτουργεί εις βάρος της εξεταστικής και του εξαμήνου.

Kαι μεταξύ των πρυτάνεων επικρατεί αναβρασμός, καθώς το υπουργείο προχωρεί στην υλοποίηση του νέου νόμου και πολλοί από αυτούς μελετούν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ιδιαίτερα για την διάταξη σχετικά με τη σύσταση των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, που εκτός από τα οκτώ μέλη ΔΕΠ θα περιλαμβάνει και επτά εξωπανεπιστημιακές προσωπικότητες.

Επιπλέον, τα πανεπιστήμια έκρουσαν χθες τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εφεδρεία, καθώς, όπως λένε στην υπουργό Παιδείας, αν εφαρμοστεί και στα ιδρύματα, αυτά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, καθώς ήδη υπάρχει περιορισμός στους διορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξετάσεις και Σαββατοκύριακα για να σωθεί η εξεταστική – Ελλάδα

Αχαϊα: Τα υπό κατάληψη σχολεία αυξάνονται και πληθύνονται… – Τοπικά Νέα

Καταλήψεις στα σχολεία: Λουκέτα, πορείες και καπνογόνα-Δείτε φωτό! – Τοπικά Νέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για Καρώνη: «Αδίστακτος και σκοτεινός, διαπράττει την μέγιστη ύβρη»
«Ο κύριος Καρώνης θα πάει να διδάξει στους φοιτητές την "επιστήμη" όπως την αντιλαμβάνεται, όμως δεν θα διδάξει ούτε ήθος ούτε αξιοπρέπεια ως οφείλει» γράφει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της
Η Μαρία Καρυστιανού 16
Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στα Χανιά - Έβαζαν μετανάστες να δουλεύουν σε ξενοδοχεία και κρατούσαν μέρος του μισθού τους
Τα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησαν από την Αθήνα στα Χανιά τουλάχιστον 39 μετανάστες, χωρίς τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και προσπάθησαν να τους τοποθετήσουν για εργασία σε επιχειρήσεις του νησιού
Περιπολικό 1
Ωνάσειο: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δυο παιδιά μικρού σωματικού βάρους, έλαβαν νεφρό από τους γονείς τους
Οι μικροί ασθενείς, μετά απο εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, βρέθηκε ότι ήταν ιστοσυμβατοί με τους γονείς τους και συγκεκριμένα, με τη μητέρα και τον πατέρα τους αντίστοιχα κι έτσι οι γιατροί προχώρησαν στη μεταμόσχευση
Χειρουργείο