Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Meteo για φωτιές σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη: Ξεπερνούν τα 70 χιλιόμετρα οι άνεμοι

Meteo για φωτιές σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη: Ξεπερνούν τα 70 χιλιόμετρα οι άνεμοι
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ξεπερνούν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στις περιοχές που καίνε οι φωτιές στον Πρόδρομο Βοιωτίας και στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι φτάνουν τα 5 – 6 μποφόρ στις μέσες εντάσεις τους, αναφέρει μεταξύ άλλων το meteo, εξηγώντας τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης για τα μέτωπα κάθε φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας και στην Αλεξανδρούπολη.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παραμείνουν δυσμενείς τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, τονίζει το meteo στην ανάλυσή του και επισημαίνει ότι και στις 2 περιοχές οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 – 6 μποφόρ και ριπές που θα ξεπερνούν τα 70 χλμ/ω.

Οι εικόνες του meteo από τα μέτωπα των ανέμων:

Προγνωστικός χάρτης ανέμου (ένταση και διεύθυνση) για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Προγνωστικός χάρτης ανέμου (ένταση και διεύθυνση) για την περιοχή της Βοιωτίας για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων, θα ευνοείται η εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο του ελέγχου της, εξηγεί το meteo για τα μέτωπα στον Πρόδρομο Βοιωτίας και στην Αλεξανδρούπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις