Ελλάδα

Meteo για κακοκαιρία Daniel: Πολλαπλάσια τα ύψη βροχόπτωσης σε σύγκριση με τον Ιανό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το meteo συνεχίζει την αποτίμηση της κακοκαιρίας Daniel (04-07/09/2023), συγκρίνοντας τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στη Θεσσαλία, σε σχέση με εκείνα που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού (17-20/09/2020), καθώς και οι δυο κακοκαιρίες προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή.

Στο γραφικό που ακολουθεί παρουσιάζουμε τους 10 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης της κακοκαιρίας Daniel (κόκκινες ράβδοι) σε σχέση με εκείνα του Ιανού (μπλε ράβδοι).

Όπως παρατηρούμε, στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν πολύ μεγαλύτερα έως και πολλαπλάσια ύψη βροχόπτωσης σε σχέση με τον Ιανό. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους λόγω της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων).

compare kakoκairies ianos daniel meteogr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυξία στον Έβρο από τις ουρές των αυτοκινήτων μετά το νέο σύστημα ελέγχων – Αναμονή 10 ωρών στο Τελωνείο
Για την αποσυμφόρηση της κατάστασης από τις 4 λωρίδες που υπάρχουν στην είσοδο της Ελλάδας επιβατικά, επιβατικά λεωφορεία, φορτηγά ψυγεία και φορτηγά, οι 3 δόθηκαν στα επιβατικά και μια στα φορτηγά
Τελωνείο