Ελλάδα

National Geographic: Σε Μήλο και Τήνο ρίχνουμε άγκυρα το φετινό καλοκαίρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ύμνους σε δυο καταγάλανα ελληνικά νησιά, τη Μήλο και την Τήνο, γράφει το National Geographic.

Η Μήλος, ως το νησί των χρωμάτων, όπως αποκαλείται και η Τήνος, φημισμένη και για τη γαστρονομία της, περιλαμβάνονται στα καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη το καλοκαίρι του 2024 σύμφωνα με το National Geographic.

Ειδικά για τη Μήλο το δημοσίευμα αναφέρει: «Η ηφαιστειακή Μήλος είναι ένα νησί χρωμάτων, με βραχώδεις σχηματισμούς σε αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του εκτυφλωτικού λευκού.

Παρόμοια φωτεινές είναι οι πόρτες και τα παράθυρα που κοσμούν τα παραδοσιακά του Σύρματα – τις καλύβες που βρίσκονται μόνο γύρω από τη Μήλο και τη γειτονική Κίμωλο, σκαλισμένες στους μαλακούς ηφαιστειακούς βράχους από ψαράδες που προστατεύουν τις βάρκες τους για το χειμώνα. Μερικά έχουν μετατραπεί σε ιδιόμορφα μέρη διαμονής ακριβώς στην άκρη του νερού.

Στην ξηρά, αναζητήστε τις κατακόμβες (οι μόνες σε ελληνικό νησί), το αρχαίο θέατρο και το αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, που σηματοδοτούν το σημείο όπου βρέθηκε το πρωτότυπο».

Η Τήνος παρουσιάζεται με το ακόλουθο σχόλιο: «Τα τελευταία χρόνια η Κυκλαδίτικη Τήνος έχει γίνει διάσημη ως νησί της γαστρονομίας. Ευλογημένο με εύφορη γη και επακόλουθη αφθονία τοπικών προϊόντων, αποτελεί πόλο έλξης για σεφ από την κοντινή Αθήνα, οι οποίοι συχνά φεύγουν από τα εστιατόρια της πόλης τους, τους θερμότερους μήνες, για να πάνε στο νησί.

Το Tinos Food Paths, ένα φεστιβάλ γαστρονομίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής της απόλαυσης. Ελάτε να συμμετάσχετε στη γιορτή του καλοκαιριού: ξεκινήστε το πρωί πίνοντας λαμπερό ελληνικό καφέ με ένα τραγανό φύλλο. Φορτίστε το απόγευμα με ένα μπολ acai με άγριες φράουλες. και ολοκληρώνετε τη μέρα δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ, από φουρτάλια – μια αφράτη ομελέτα φτιαγμένη με πατάτες – μέχρι τη λούζα, το χοιρινό κρέας του νησιού με μπαχαρικά».

Αναφορές υπάρχουν και για νησιά του Ιονίου, των Δωδεκανήσων, των Σποράδων και των Κυκλάδων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Σαντορίνη, η Σύρος, η Σίφνος και η Νάξος.

Στο εισαγωγικό σημείωμα αναφέρεται: «Από τα γαστρονομικά νησιά των Κυκλάδων μέχρι τα αινιγματικά ερείπια των Δωδεκανήσων, καθένα από τα έξι κύρια ελληνικά νησιωτικά συγκροτήματα έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Ωστόσο, κοιτάξτε προσεκτικά και θα διαπιστώσετε ότι περισσότερο τους ενώνει παρά τους ξεχωρίζει: υπάρχουν απομονωμένες πόλεις που αγαπούν οι ντόπιοι καλοφαγάδες, κρυμμένοι κολπίσκοι γεμάτοι μυθικές ενώσεις και, πάνω απ’ όλα, ένα φυσικό μεγαλείο που έχει αιχμαλωτίσει τα μυαλά των καλλιτεχνών και των ανθρώπων της περιπέτειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προαστιακός: Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Άνω Λιόσια – Νέα Πέραμος λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
Σύμφωνα με την Hellenic Train η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιάς παραμένει στη Νέα Πέραμο ενώ επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Προαστιακού με καθυστερήσεις
Προαστιακός
Δημήτρης Κόκοτας: Τα παιδικά χρόνια με έναν πατέρα – θρύλο, ο μεγάλος έρωτας και η γνωριμία με τον Φοίβο που οδήγησε σε μία «χρυσή» καριέρα
Από τις 28 Μαρτίου 2024, όταν υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια πρόβας για το J2US, η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του είχε αλλάξει δραματικά
Δημήτρης Κόκοτας
Νεκρός 27χρονος μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα στο Κορωπί – Συνελήφθη 34χρονη οδηγός αυτοκινήτου
Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, ενώ η 21χρονη συνεπιβάτιδά του τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για νοσηλεία
Ασθενοφόρο
Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Ο 48χρονος είχε γίνει σκιά της 45χρονης – Το όπλο του συνδέεται με την αλβανική αστυνομία
Ο άνδρας είχε προχωρήσει σε απειλές εις βάρος της, λίγες ημέρες πριν από τη σκοτώσει - Είχε προειδοποιήσει την κόρη του πως ήταν πιθανό τις επόμενες ημέρες να μην βρισκόταν πλέον κοντά της
Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Ο 48χρονος είχε γίνει σκιά της 45χρονης – Το όπλο του συνδέεται με την αλβανική αστυνομία 6