Ελλάδα

Olympic Cooperation – 23: Εντυπωσιακές βολές από άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, Apache και Kiowa Warrior

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με εντυπωσιακές βολές αρμάτων μάχης Leopard 2, Abrams και Leclerc αλλά και πυρά από ελικόπτερα Apache και Kiowa ολοκληρώθηκε η πολυήμερη άσκηση «Olympic Cooperation – 23» στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης. Συμμετείχαν χερσαίες δυνάμεις από Ελλάδα, HΠA, Γαλλία, Kύπρο, Bουλγαρία και Γεωργία, και παρατηρητές από Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ινδία, Ρουμανία και Σαουδική Αραβία.

Η άσκηση στην Ξάνθη περιελάμβανε σενάρια αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων τακτικού επιπέδου, με αποκορύφωμα την εκτέλεση πραγματικών πυρών και τη χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών. Στόχος, η ενίσχυση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην άσκηση συμμετείχαν για πρώτη φορά οι Γάλλοι με στρατιωτικό προσωπικό και με τέσσερα άρματα μάχης τύπου Leclerc αλλά και με 19 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου VBCI. Σημαντική και η αμερικανική παρουσία με τέσσερα άρματα μάχης τύπου Abrams.

Οι ελληνικές, αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις εξασκήθηκαν για πρώτη φορά μαζί σε ελληνικό έδαφος. Άλλωστε, το Πεδίο Βολής στο Πετροχώρι έχει ενταχθεί πλήρως στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, όπου πρόσφατα διεξήχθη διαγωνισμός αρματιστών στα Βαλκάνια, με ελληνικά κι αμερικανικά άρματα.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μαζί τον αναθεωρητισμό» τόνισε μεταξύ άλλων στο τέλος της άσκησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρουσία της Πρέσβειρας της Γαλλίας, Λορένς Αουέρ, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και του Δκτού του Δ´ΣΣ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου.

Πηγή: onalert.gr 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο με ηλεκτρικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη: Παίρνει εξιτήριο η 62χρονη τραυματίας – Σε 3,5 ώρες χειρουργείο υποβλήθηκε η 21χρονη
Παραμένει στην Ορθοπεδική Κλινική του Παπαγεωργίου η νεαρή τραυματίας - Έχουν πάρει ήδη εξιτήριο η 50χρονη και η 17χρονη - Η περιγραφή του οδηγού του ΚΤΕΛ για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην στάση «Καν Καν»
Το λεωφορείο που έπεσε πάνω σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Μαραθώνας: Νέα αναβολή στη δίκη – Στο Δρομοκαΐτειο με εντολή εισαγγελέα η 68χρονη που έθαψε τη μητέρα της
Η κατηγορούμενη ήταν απούσα από το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή και η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου για τις 18 Μαΐου 2027, καθώς δεν είχε κληθεί η κόρη της και καταγγέλλουσα
Η 68χρονη γυναίκα και ο γιος της που κατηγορούνται για την υπόθεση