Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ozempic: «Πόλεμος» για το φάρμακο των διαβητικών που αδυνατίζει

Ozempic: «Πόλεμος» για το φάρμακο των διαβητικών που αδυνατίζει
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα των διαβητικών που λαμβάνουν το ενέσιμο φάρμακο Ozempic, καθώς πολλοί αγοράζουν το σκεύασμα αποκλειστικά για να αδυνατίσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη.  

«Τώρα τελευταία έβλεπα ότι είχα κολλήσει στα κιλά, δεν έπεφταν πιο κάτω και πήγα σε έναν ενδοκρινολόγο, περισσότερο για τον θυρεοειδή, για να δω μήπως έχω κάποιο πρόβλημα.Μου είπε “όχι δεν έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή, θα σου συνιστούσα όμως να χάσεις κάποια κιλά”. Λέω εντάξει και πώς θα το καταφέρουμε γιατρέ αυτό, ‘θα σας γράψω’ μου λέει ‘μία καινούργια ένεση και με αυτήν την ένεση θα πορευτείτε. Θα σας γράψω την Ozempic’, την έγραψε και επειδή τα κιλά μου ήταν γύρω στα 97, θεώρησε καλά να με ανεβάσει στο 1mg την εβδομάδα, 15 ημέρες ήμουν σε καλή κατάσταση 15 ημέρες ήμουν σε άθλια κατάσταση με την ένεση αυτή. Εγώ σαν άτομο, με πείραξε το φάρμακο αυτό για να είμαι ειλικρινής», ανέφερε μία γυναίκα στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Το λαμβάνεις χωρίς συνταγή»

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρηγόπουλο, παθολόγο – διαβητολόγο, το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να το προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε χωρίς ιατρική συνταγή. Έχει αντενδείξεις, για κάποιους σοβαρές, για άλλους όχι τόσο, ωστόσο είναι ένα φάρμακο που βοηθάει στην απώλεια κιλών.

«Το μέλλον της θεραπείας της παχυσαρκίας είναι αυτά τα φάρμακα. Του χρόνου τέτοιον καιρό, 2 – 3 τέτοια φάρμακα θα κυκλοφορούν αποκλειστικά για την παχυσαρκία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις