Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πολάκης σε νοσηλευτές: Βάλτε λίγο πλάτη ακόμα – ΒΙΝΤΕΟ

Πολάκης σε νοσηλευτές: Βάλτε λίγο πλάτη ακόμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί οι νοσηλευτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας να είχαν άγριες διαθέσεις και να δημιουργήθηκε και μικροένταση, η κάθοδος Πολάκη και η ομιλία του προς αυτούς ηρέμησε τα πνεύματα.

Με το γνωστό του ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε στους νοσηλευτές ότι είναι από την ίδια «πάντα” του ποταμού. «Βάζουμε το κεφάλι μας σ τον ντορβά, βάζουμε πλάτη, κάποιοι δεν την βάζουν και σας το λέω στα ίσια: βάλτε λίγο πλάτη ακόμα». Και συνέχισε: «Εχω ξεκινήσει από τα πολύ κάτω σκαλοπάτια. Επειδή εμείς δεν περιφρονούμε ποτέ τα κάτω σκαλοπάτια να μην ανησυχείτε» και κατέληξε: «Μαχαίρι έχω πάρει και έχω πάρει και μπαλτά και με βρίζει όποιο ΜΜΕ υπάρχει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νωρίτερα, μια ομάδα νοσηλευτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να μπει στο υπουργείο απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας Π. Πολάκη. Η ασφάλεια του υπουργείου κινητοποιήθηκε κατεβάζοντας τα ρολά της εισόδου γεγονός που εξόργισε τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση για μερικά λεπτά.

 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό μετά και τη συνταξιοδότηση 1.000 ατόμων μαζί με την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων κατέβασαν τους εργαζόμενους στην Υγεία για ακόμη μια φορά στο δρόμο.

Η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών, θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση) και ένταξη Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε