Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Power Pass: Απογοήτευση αλλά και ικανοποίηση για τα ποσά που βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Power Pass: Απογοήτευση αλλά και ικανοποίηση για τα ποσά που βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Από το βράδυ της Τετάρτης (13.07.2022) πολλοί είναι οι πολίτες που λαμβάνουν τα ενημερωτικά email για την εκκαθάριση της αίτησης τους και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι έχουν ήδη να αναρτώνται στην πλατφόρμα του Power Pass.

Το newsit.gr συνάντησε πολίτες που ενημερώθηκαν την Πέμπτη (14.07.2022) για το ποσό που θα λάβουν ως ενίσχυση μέσω του Power Pass μετά τον δύσκολο χειμώνα που έφυγε και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

Ο Θωδωρής Μπακιρτζής (σ.σ. φωτογραφία πάνω) είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όπως ο ίδιος λέει στο newsit.gr περίμενε με αγωνία το ποσό της ενίσχυσης: «Ξύπνησα το πρωί, άνοιξα το email μου και είδα πως βγήκε το ποσό που θα λάβω από το Power Pass. Όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε αυτά τα χρήματα και ακούγαμε ότι μπορεί να είναι και μέχρι 600 ευρώ. Δεν το πίστεψα ποτέ ότι θα είναι τόσα, αλλά δεν περίμενα να είναι και τόσο χαμηλά. Τελικά 18,90 ευρώ θα μπουν στον λογαριασμό μου. Μετά από έναν χειμώνα δύσκολο με φουσκωμένους λογαριασμούς που έφταναν τα 200 και τα 300 ευρώ. Και η βοήθεια είναι τελικά ούτε 20 ευρώ. Τι να πω; Έγινα ξαφνικά πλούσιος;».

Λίγο μεγαλύτερο το ποσό που έλαβε η Ειρήνη Τσολακίδου (σ.σ. φωτογραφία πάνω), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που περίμενε και δηλώνει στο newsit.gr: «Οι λογαριασμοί του ρεύματος φέτος ήταν πραγματικά πολύ υψηλοί. Δεν προλαβαίναμε να πληρώσουμε τον έναν, έβγαινε ο άλλος. Και δυστυχώς τα ποσά ήταν μεγάλα. Είχα πλησιάσει και τα 500 ευρώ σε έναν λογαριασμό. Ακούγαμε ότι θα δοθούν αυτές οι ενισχύσεις και περιμέναμε κάτι καλύτερο. Όχι πολλά αλλά είχαμε στο μυαλό μας και 100 ευρώ. Τελικά μας ήρθε ενημέρωση ότι θα λάβουμε περίπου 28 ευρώ. Εντάξει ένα μπάνιο οικογενειακώς θα το κάνουμε με αυτά τα χρήματα… για τίποτε άλλο δεν είναι»!

 

Ο Γιάννης Φουστάνας (σ.σ. φωτογραφία πάνω), από την άλλη, λέει στο newsit.gr πως είναι από τους ικανοποιημένους: «Εμένα μού ήρθε η ειδοποίηση ότι θα λάβω 29,01 ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχω πληρώσει υπερβολικά ποσά, τότε και τα 29 ευρώ είναι καλά. Μία φορά μέσα στον χειμώνα μού ήρθε λογαριασμός γύρω στα 100 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν περίπου 50 – 60 ευρώ. Καμία σχέση με τα ποσά που άκουγα. Όποτε και το ποσό των 29 ευρώ αρκεί».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις