Παρασκευή, 24 Μαΐ
26oC Αθήνα

Preppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου – Τα καταφύγια, οι μάσκες χημικού πολέμου και οι μετρητές ακτινοβολίας

Preppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου – Τα καταφύγια, οι μάσκες χημικού πολέμου και οι μετρητές ακτινοβολίας

Στο ελληνικό κοινό συστήνονται οι Preppers. Είναι εκείνοι που περιμένουν το τέλος του κόσμου, έχοντας πάρει κάθε μέτρο προστασίας που μπορεί κάποιος να φανταστεί, απέναντι σε οποιαδήποτε καταστροφή.

Στους Preppers, δηλαδή εκείνους τους Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, και κάθε είδους καταστροφή, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή του ALPHA «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (11.04.2024).

Έλληνες Preppers που περιμένουν κάποια μεγάλη καταστροφή, έχουν χτίσει καταφύγια, έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες χημικού πολέμου, ενώ διαθέτουν και μετρητές ακτινοβολίας.

Έλληνες preppers μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για το πώς ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε καταστροφή.

 

«Δεν είμαστε… ψεκασμένοι»

«Είναι η φιλοσοφία της πρόληψης στο κομμάτι της προετοιμασίας για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Η επιβίωση είναι άλλο πράγμα όμως. Όλοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα. Πρέπει, όμως, να εξηγήσουμε ότι prepper δεν είναι οποιαδήποτε συνωμοσία καταστροφής, κάτι ψεκασμένο. Prepper είναι όποιος προετοιμάζεται να ζήσει μια διαφορετική κατάσταση. Όπως ο στρατός, όπως οι αθλητές», εξήγησε ένας από τους Έλληνες «preppers».

 

«Είμαι έτοιμος»

Άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης παρουσίασε στην κάμερα της εκπομπής το σπίτι του, το οποίο – όπως υποστηρίζει- είναι έτοιμο για οποιαδήποτε καταστροφή. «Εδώ και 30 χρόνια το σπίτι μου είναι αυτόνομο ενεργειακά. Ο κόσμος το ξέρει ότι είμαι έτοιμος, γιατί το δημοσιεύω κατά καιρούς. Απλά το θεωρούν ακραίο. Είναι καλό να προετοιμάζεσαι για κάτι, ακόμα και αν δεν συμβεί. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή. Έχω προετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά. Ιδίως το υπόγειο. Όταν επενδύονται εκατομμύρια σε κάποια όπλα, θα τα χρησιμοποιήσουν», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι έχει θωρακίσει το σπίτι του με σίδηρο για αντέχει ακόμα και πύραυλο. «Αν τα φτιάξεις όλα με τα χέρια σου, δεν κοστίζουν. Όλα είναι θωρακισμένα, δεν περνάει και ακτινοβολία εντός του σπιτιού».

 

«Preppers» έτοιμοι για όλα

Στη συνέχεια, όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, παρουσίασε το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει, στο οποίο μπορεί να ζήσει μέχρι και δύο χρόνια. Εκτός από φαγητά, στο υπόγειο υπάρχουν φάρμακα, γάζες, κουβέρτες και καραμπίνα. «Κάτι το σημαντικό είναι επίσης ένας μετρητής ακτινοβολίας, για να ξέρεις πότε θα βγεις έξω. Έχει σκεφτεί κανείς τι θα γίνει αν ένας κομήτης περάσει λίγο πιο κοντά από τη Γη και κοπεί το ρεύμα στην Αθήνα 15 μέρες; Σας λέω κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα ακολουθήσει χάος… Κανείς δεν έχει προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο».

 

Στην εκπομπή μίλησε ακόμη έφεδρος καταδρομέας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει. «Το πιο ακραίο σενάριο είναι μια περίπτωση πολέμου. Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Όσοι δεν το γνωρίζουν, εθελοτυφλούν. Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα drones, πρέπει να έχεις ψυχραιμία», υπογραμμίζει.

 

Αυτοί είναι οι Έλληνες που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή και απειλή, οι περίφημοι, πλέον, preppers.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις