Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

ProntoPegno: Η εμπειρία ενεχειροδανεισμού γίνεται πιο εύκολη από ποτέ

ProntoPegno: Η εμπειρία ενεχειροδανεισμού γίνεται πιο εύκολη από ποτέ

Αν έχετε περάσει ποτέ από την οδό Σόλωνος 75 στην Αθήνα, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί πώς να προφέρετε το όνομα στη βιτρίνα: ProntoPegno. Και η αλήθεια είναι ότι το όνομα δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε αγγλικό, αλλά ιταλικό. Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τη βιτρίνα αυτή;

Αν περάσετε την πόρτα της ProntoPegno, θα συναντήσετε ένα ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μιας πρώην τράπεζας και διατηρεί ένα πολύ ασφαλές θησαυροφυλάκιο.«Είμαστε πρωτοπόροι στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης για την χώρα στον κλάδο», αναφέρει ο Νικόλαος Κερμελής, Country Manager της ProntoPegno. Μάλιστα, η ProntoPegno «ΕΝΕΧΥΡΟ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ» ανήκει στον ιταλικό τραπεζικό όμιλο της Banca Sistema, εξ ου και το όνομά της, και είναι το μοναδικό ενεχυροδανειστήριο στη χώρα που ανήκει σε τραπεζικό όμιλο, ο οποίος εγγυάται ασφάλεια και αξιοπιστία.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη εταιρεία για την ProntoPegno*, μόνο ένα μικρό ποσοστό των ερωτηθέντων γνώριζε την εταιρεία, σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι ανησυχητικό», σχολιάζει ο Andrea Rotunno, Διευθύνων Σύμβουλος της ProntoPegno: «Η Αθήνα δεν χτίστηκε σε μια μέρα», αστειεύεται, και συνεχίζει: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας με βάση τις προνομιακές μας τιμές και την τεχνογνωσία που προσφέρουμε καθώς η αξιοπιστία μας αποτελεί εγγύηση ποιότητας». Η έρευνα, ωστόσο, απαριθμεί και μια σειρά από θετικά σημεία για την ProntoPegno, όπως η πλεονεκτική και ασφαλής τοποθεσία των εγκαταστάσεων, η διαδικασία αποτίμησης των πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων ενώπιον του πελάτη, η γρήγορη και ευέλικτη διαδικασία και η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Η ProntoPegno προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εκτίμησης πολύτιμων αντικειμένων η οποία διαφοροποιείται από αντίστοιχες του ανταγωνισμού. «Όταν έρχονται σε εμάς πελάτες οι οποίοι έχουν επισκεφθεί και δοκιμάσει τις υπηρεσίες που προσφέρει ο ανταγωνισμός, εκπλήσσονται από την υποδοχή, τον τρόπο που τους ακούμε, τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας και την υψηλή τεχνογνωσία μας. Χαιρόμαστε όταν οι πελάτες επιστρέφουν για να εξοφλήσουν το δάνειό τους και να παραλάβουν το αντικείμενό τους, και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης είναι που βάζει την ανθρώπινη επαφή στο επίκεντρο της εμπειρίας του πελάτη», τόνισε ο Νικόλαος Κερμελής.

Παρούσα στην Ελλάδα από το 2022, η ProntoPegno, είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό ενεχυροδανειστήριο καθώς μέσω μιας εξειδικευμένης ομάδας, η εταιρεία προσπαθεί καθημερινά να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της αξιολογώντας ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και φυσικά χρυσό… Και πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Η Prontopegno εστιάζει στην ασφάλεια και την ποιότητα κι αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να προσελκύει νέους πελάτες κάθε μέρα. Με μια πελατειακή βάση ομοιόμορφα μοιρασμένη μεταξύ ανδρών και γυναικών και ηλικιών μεταξύ 18 και 88 ετών, η πλειονότητα των πελατών της ανήκει στο ηλικιακό εύρος 40 – 60 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα πολύτιμα αντικείμενά που έχουν σε ένα συρτάρι ή μία θυρίδα προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους για ρευστότητα.

Αν και η εταιρεία αυτήν τη στιγμή εδρεύει μόνο στην Αθήνα, έχει σχέδια να επεκταθεί, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλά ποιοτικά της στάνταρ: «Όταν αποφασίζουμε να εγκατασταθούμε κάπου, αυτό δεν συμβαίνει εν μία νυκτί, είναι κάτι που σκεφτόμαστε, μελετάμε τις πιο ευνοϊκές τοποθεσίες και στρατολογούμε ικανές ομάδες. Για αυτόν τον λόγο επιλέξαμε τον Νίκο Κερμελή να ηγηθεί της ομάδας, γιατί είναι καταξιωμένος επαγγελματίας και γνωρίζει την ελληνική αγορά πολύ καλά», δηλώνει ο Andrea Rotunno.

Το νέο κατάστημα της ProntoPegno το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε λίγους μήνες! Στο μεταξύ, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα της Αθήνας για να εκτιμήσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας.

* Βάση: Σύνολο ερωτηθέντων 300 ατόμων. Έρευνα για την ProntoPegno τον Νοέμβριο του 2023

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις