Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

SOS από καθηγητή Σουρβίνο: Σαρώνει η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Κρήτη

κορονοϊός

Καμπανάκι κινδύνου για την Κρήτη κρούει ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος. Αποκαλύπτει ότι το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού στo νησί αποτελεί απόλυτο κυρίαρχο.

Όπως τονίζει ο κ. Σουρβίνος η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα όπου η βρετανική μετάλλαξη  έχει επικρατήσει και μάλιστα μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 15 ημερών.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή.

Όπως είπε, τα στοιχεία του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου προΐσταται, το τελευταίο 15νθήμερο δείχνουν την καθολική κυριαρχία του βρετανικού στελέχους σε όλα τα δείγματα, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο του νησιού, την ώρα που στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό δεν ξεπερνά το 70%!

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, το νέο στέλεχος, δεν κάνει καμία διάκριση και εντοπίστηκε από βρέφη, μέχρι σε ανθρώπους 91 ετών!

Εξηγώντας γιατί το βρετανικό στέλεχος κυριάρχησε στην Κρήτη, υποστήριξε ότι η «απομόνωση» του νησιού λόγω της θάλασσας και ο περιορισμός της εισαγωγής κρουσμάτων, λειτουργεί και αρνητικά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση: Δηλαδή στην ραγδαία εξάπλωση του γρηγορότερα μεταδιδόμενου στελέχους, του βρετανικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις