Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Self Test: Πότε ξεκινάει η διανομή τους για τον Αύγουστο – Ποιοι τα δικαιούνται

Self Test: Πότε ξεκινάει η διανομή τους για τον Αύγουστο – Ποιοι τα δικαιούνται

Διευκρινίσεις σχετικά με την διανομή των self-test, για τον μήνα Αύγουστο έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προβλέπεται η διάθεση τεσσάρων τεστ από τα φαρμακεία όλης της χώρας από την Πέμπτη 29/7/2021 έως και την Τρίτη 10/8/2021.

Δικαιούνται όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

Επίσης όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ και όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

Ο πρώτος έλεγχος είναι αυτοδιαγνωστικός (self-test), διατίθεται δωρεάν από το Κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος είναι ταχύς αντιγονικός (rapid test), πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζόμενου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ, θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις