Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Self tests: Κόντρα Φαρμακοποιών – «Προσωπικές οι απόψεις ότι είναι αναξιόπιστα»

Self tests: Κόντρα Φαρμακοποιών  – «Προσωπικές οι απόψεις ότι είναι αναξιόπιστα»

Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι θεσμικοί, διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί (ΠΟΥ, EMA, ECDC και ΕΟΦ). Κάθε άλλη κριτική, από όπου και αν προέρχεται, δεν είναι αξιόπιστη και εκφράζει προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), απαντώντας εμμέσως στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, που εκφράζει επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self tests και από 19 Ιουνίου διακόπτει την δωρεάν χορήγησης τους από τα φαρμακεία των μελών του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εφαρμόζει τις οδηγίες των ως άνω οργανισμών και λειτουργεί, αποφασίζει και ενεργεί με μόνο κριτήριο την Υγεία των πολιτών και την προστασία τους από την πανδημία, καταλήγει η ανακοίνωση.

«Αυτό είναι απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εμείς ενημέρωθηκαμε σήμερα. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκε. Μιλάει για ένα 90% των θετικών τεστ που βγήκαν ψευδώς θετικά. Αυτό είναι ένα θέμα που οι αρμόδιοι φορείς θα κρίνουν αν είναι αναγκαίο να γίνονται αυτά τα τεστ. Πάντα υπάρχουν ψευδώς θετικά κι αρνητικά τεστ. Είναι ανακοίνωστη που εκφράζει τον συγκεκριμένο σύλλογο. Δεν ξέρουμε σε ποια στοιχεία βασίστηκαν. Το ψευδώς θετικό αφού θα γίνει το δεύτερο τεστ για να το επιβεβαιώσει είναι λιγότερο επικίνδυνο», είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ο κ. Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις