Ελλάδα

TUI: Η Κρήτη ο δημοφιλέστερος προορισμός της Ευρώπης το φετινό καλοκαίρι

Οι αγαπημένοι προορισμοί διακοπών των Ευρωπαίων για το επόμενο καλοκαίρι είναι η Ελλάδα και η Ισπανία, σύμφωνα με την TUI τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων για φέτος βρίσκονται η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά. Αυτό προκύπτει από τον «Άτλαντα διακοπών-Καλοκαίρι 2021» του ομίλου, ο οποίος αξιολογεί τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της TUI στην Ευρώπη.

Την Κρήτη, η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα προορισμών που προτιμούν οι πελάτες της TUI στην Ευρώπη, ακολουθούν το ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια, η Ρόδος, η Τενερίφη και η Αντάλια.

Ο εν λόγω Άτλαντας περιλαμβάνει επίσης μια επισκόπηση των προτιμήσεων από κάθε χώρα. Για πρώτη φορά, η Κρήτη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς. Το ελληνικό νησί ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αντικαθιστά έτσι την επί σειράν ετών πρώτη Μαγιόρκα, η οποία κατατάσσεται δεύτερη. Η Ρόδος και η Κως ανεβαίνουν επίσης δύο θέσεις και καταλαμβάνουν τις θέσεις τρία και τέσσερα.

Φέτος, οι Βρετανοί παραθεριστές προτιμούν το Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα και ακολουθούν η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και η Ρόδος.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά νησιά είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς, ακολουθούμενα από τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια και την Κύπρο.

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί προτιμούν την Αττάλεια και την τουρκική Ριβιέρα αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα δύο ελληνικά νησιά Κρήτη και Ρόδος, καθώς και η Μαγιόρκα και η Τενερίφη είναι επίσης πολύ δημοφιλή.

Αυτή τη φορά, οι Γάλλοι παραθεριστές επέλεξαν τη Σικελία ως τον αγαπημένο τους προορισμό και ακολουθούν ελληνικοί και ισπανικοί προορισμοί. Η TUI, ωστόσο, επισημάνει ότι οι Γάλλοι θα έκαναν ευχαρίστως διακοπές και στη χώρα τους αυτό το καλοκαίρι.

Ο Άτλας της TUI δείχνει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία συνεχίσουν να έχουν υψηλή ζήτηση. Η Ελλάδα ήταν ήδη ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός το καλοκαίρι του 2020. Οι χαμηλοί δείκτες μόλυνσης από τον COVID-19, τα εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και μια μεγάλη ποικιλία εναλλακτικών προτάσεων συνέβαλαν στην επιτυχία της Ελλάδας.

Στην Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά είναι οι κορυφαίοι προορισμοί των κρατήσεων. Ωστόσο, η TUI αναμένει αύξηση των κρατήσεων για τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό προκύπτει ήδη από την αναζήτηση των πελατών στις σελίδες κρατήσεων της TUI για διάφορες χώρες.

Μια άλλη σημαντική πτυχή των κρατήσεων είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας και superior δωμάτια. «Η διάθεση να προσφέρουν στον εαυτό σας κάτι ιδιαίτερο αυτό το καλοκαίρι δείχνει την αγάπη των Ευρωπαίων για τα ταξίδια και την επιθυμία να περάσουν τις διακοπές τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σύμφωνα με την TUI.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειδικές Δυνάμεις: Εκπαίδευση με τα νέα τυφέκια υψηλής ακρίβειας της SAKO TRG-M10
Η αναβάθμιση οπλισμού με την οποία η ακρίβεια πυρός, δυνατότητα εμπλοκής σε μεγάλες αποστάσεις, επιβιωσιμότητα και διακλαδική συνεργασία ενισχύονται και δημιουργούν νέο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας
Ειδικές Δυνάμεις
Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας στους Αμπελόκηπους - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Η κατηγορούμενη είχε θέσει όρο οι ηλικιωμένες να μην διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, ενώ είχε απειλήσει συγγενή φιλοξενούμενης να της καταθέσει 2.000 ευρώ αλλιώς θα εγκατέλειπε τη γυναίκα σε κάδο σκουπιδιών
Αμπελόκηποι: Λουκέτο στον παράνομο οίκο ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.500 ευρώ
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος
Την Παρασκευή στις 11 το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο Κωνσταντίνο - Οι σπαρακτικές αναρτήσεις των γονιών του και οι συντετριμμένοι συμμαθητές του
Θρήνος στην Ηλεία για τον θάνατο του 13χρονου: Συμμαθητές του Κωνσταντίνου αφήνουν λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος
Συγκλονίζει η γιαγιά του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία - «Χάσαμε το παιδάκι μας, ήταν η κακιά η ώρα»
«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της οικογένειας και του ανθρώπου που έγινε το ατύχημα, έτυχε να συμβεί, το παιδί έτρεχε με το πατίνι γιατί τα παιδιά δεν προσέχουν με αυτά» λέει η γιαγιά του 13χρονου Κωνσταντίνου
Ο 13χρονος Κωνσταντίνος που σκοτώθηκε με το πατίνι του
11