Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα πλοία δεμένα οι αγρότες στα κάγκελα – Οργή στην Κρήτη για την απεργία της ΠΝΟ

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί οι ναυτεργάτες, βυθίζοντας στην απόγνωση τους κατοίκους και κυρίως τους παραγωγούς των νησιών.

Όλα τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μετέχουν στην απεργία που επισήμως τελειώνει στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης αλλά νωρίτερα η ΠΝΟ θα συνεδριάσει ξανά, για να αποφασίζει νέα 48ωρη απεργία.

Η προσπάθεια να βρεθεί λύση έπεσε στο κενό αφού ναυάγησε η συνάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Καταπέλτες κλειστοί, πλοία δεμένα...
Από νωρίς το πρωί, μέλη της ΠΝΟ έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά για να περιφρουρήσουν την απεργία. Παράλληλα, βρίσκονται υπό κατάληψη τα κτίρια του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και το γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας.

Από τις κυλιόμενες απεργίες των ναυτεργατών αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών, ενώ ήδη οι αγρότες στην Κρήτη είναι σε θέσεις μάχης.
Και οδηγοί φορτηγών εγκλωβισμένοι
Όπως λένε μάλιστα το βράδυ θα συγκεντρωθούν σε Ηράκλειο και Χανιά και θα επιχειρήσουν να φορτώσουν τα προϊόντα τους στα πλοία.

Τα αιτήματά τους

Οι ναυτεργάτες απεργούν και αποκλείουν τα νησιά και τους αγρότες γιατί επί της ουσίας απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για το καμποτάζ, να μην κουρευτούν τα ομόλογα των Ταμείων τους, να αρθεί η επιστράτευση που ισχύει ακόμη και να υπογραφούν νέες συμβάσεις.

Δηλαδή, η Ελλάδα εξακολουθεί να πυροβολεί τα πόδια της. Οι απεργίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας παραλύουν την ακτοπλοϊκή κίνηση στη χώρα, δημιουργούν απόγνωση στους παραγωγούς ευπαθών αγροτικών προϊόντων και στέλνουν αρνητικά μηνύματα στο εξωτερικό, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η άρση του καμποτάζ την οποία εξακολουθεί να αρνείται η ΠΝΟ προσπαθεί να δώσει ανάσα στην κρουαζιέρα που είναι ένα από τα σημαντικότερα έσοδα και πέρυσι από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις έχασε πολλά, όπως πολλά έχασε στο σύνολό του ο ελληνικός τουρισμός.
Δυστυχώς, οι υποκινητές των απεργιών αυτών, είτε δεν έχουν καταλάβει την τραγική φάση που διέρχεται η χώρα μας.

Διαβάστε αναλυτικά τι ζητά η ΠΝΟ

– Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

– Διατήρηση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία

– Διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό

– Διατήρηση των εφάπαξ παροχών, διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτη και κατάργηση του νόμου που αφορά ένταξη Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ

– Άμεση επαναλειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού

– Διατήρηση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών ως αυτοτελούς λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου.

– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών

– Ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών

– Μη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

-Μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών

– Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα

– Διασφάλιση θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών

– Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατέβασε… ρολά η ΠΝΟ – Δεμένα 48ωρες τα πλοία – Αντιδράασεις από τους αγρότες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από Δευτέρα – “Ναυάγησαν” οι διαπραγματεύσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε