Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το Newsit.gr στα μπλόκα των αγροτών – “Δεν θέλουμε να μας αφανίσουν!”

Το Newsit.gr στα μπλόκα των αγροτών – “Δεν θέλουμε να μας αφανίσουν!”

Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες σε όλη την επικράτεια, ενώ έχουν παρατάξει τα οχήματά τους σε πέντε σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού, στήνοντας μπλόκα και διακόπτοντας την κυκλοφορία ανά δίωρο. 

Σε Κάστρο Βοιωτίας, Μικροθήβες, Νίκαια,Τέμπη και Μάλγαρα αγρότες αποκλείουν τους δρόμους με τρακτέρ και μαύρες σημαίες, ενώ όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στα Τέμπη, στη συνεδρίαση των συντονιστικών των αγροτικών συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα, η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες θα διακόπτεται ανά 2ωρο μέχρι και τη Δευτέρα.

Οι αγρότες θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου για τα τρία “καυτά” ζητήματα, τις επιδοτήσεις, τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό τους.
Το newsit.gr βρέθηκε στο μπλόκο των Μικροθηβών και μίλησε με νέους αγρότες, οι οποίοι δεν κρύβουν την αγωνία αλλά και την απογοήτευση τους για την επόμενη ημέρα. 

Δύο νέοι αγρότες, 23 και 27 ετών αντίστοιχα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και μίλησαν στο newsit.gr.

“Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τα προγράμματα που δεν ολοκληρώνονται. Με 15.000 ευρώ για αρχή και στη συνέχεια άλλα 5.000 σε τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια, κανένας αγρότης δεν μπορεί να αντέξει. Πριν από 5-6 χρόνια γνωρίζαμε κάτι άλλο από τους δικούς μας και ξαφνικά όλα αλλάζουν”, αναφέρουν.

Ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής, είναι τα τρία ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, όπως αναφέρουν στο newsit.gr, και ζητούν από την κυβέρνηση να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη.

“Δεν ζητάμε να αποφύγουμε κάτι, αντίθετα, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αλλά πρέπει να μας καταλάβουν. Δεν θέλουμε να μας στραγγαλίσουν και να μας αφανίσουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική κρίση, δεν τα θέλουμε όλα δικά μας, αλλά πρέπει να μας καταλάβουν”, δηλώνουν στο newsit.gr.

Στην ερώτηση αν κάποιος νέος άνθρωπος μπορεί να εξασφαλίσει ένα εισόδημα, χωρίς να διαθέτει περιουσία ή δικά του μηχανήματα all;a θέλει να ασχοληθεί με τα χωράφια, η απάντηση ήταν:”Να το ξεχάσει… Με το υπάρχον σύστημα, δεν γίνεται. Απραγματοποίητο όνειρο…” και όπως συμπληρώνουν: “Ακόμη και με αυτήν τη βοήθεια που μας δίνουν, δεν γίνεται!”.

Δείτε τι δήλωσαν οι αγρότες στο newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε