Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

USS Gerald R. Ford: Το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο του κόσμο στον Φαληρικό Όρμο

USS Gerald R. Ford: Το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο του κόσμο στον Φαληρικό Όρμο
Φωτογραφία Intime

Το περίφημο USS Gerald R. Ford των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο στον κόσμο, βρίσκεται στην Ελλάδα και στον Φαληρικό Όρμο. Φυσικά, τραβάει τα βλέμματα των περαστικών, αφού η παρουσία του είναι εντυπωσιακή.

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford των ΗΠΑ έχει μήκος που ξεπερνά τα 300 μέτρα, πλήρες εκτόπισμα πάνω από 100.000 τόνους και είναι εξοπλισμένο με δύο αντιδραστήρες νέας γενιάς, οι οποίοι του προσφέρουν 250% μεγαλύτερη χωρητικότητα ηλεκτρισμού σε σχέση με προηγούμενα αεροπλανοφόρα.

Παράλληλα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες που επιτρέπουν την απονήωση αεροσκαφών και τη φόρτωση όπλων ταχύτερα από ποτέ άλλοτε.

Τους τελευταίους μήνες αναπτύσσεται σε περιοχές ευθύνης του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τόσο για προβολή ισχύος όσο και για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλά και ασκήσεων με συμμαχικές χώρες, όπως έγινε τον περασμένο Μάιο με τις νορβηγικές δυνάμεις, εν μέσω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις