Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΒΕΑ: Απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος της κρίσης και ευνοϊκές ρυθμίσεις των “κόκκινων” δανείων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υπέρ της απαγόρευσης των πλειστηριαμών πρώτης κατοικίας τάσσεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) εκτιμώντας πως οι μαζικοί πλειστηριασμοί θα οδηγήσουν σε κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και θα προκαλέσουν κοινωνική ανάφλεξη.

«Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας, η οποία συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα των πολιτών, να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία» σημειώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) σε ανακοίνωσή του.

Tυχόν κύμα μαζικών πλειστηριασμών ακινήτων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοράς ακινήτων

Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανέναν, ούτε καν τις ίδιες τις τράπεζες, σημειώνει το επιμελητήριο ενώ εκτιμά ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής ανάφλεξης. Προσθέτει δε ότι τυχόν κύμα μαζικών πλειστηριασμών ακινήτων, θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αγοράς ακινήτων.

Το ΒΕΑ ζητά τόσο την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όσο διαρκεί η κρίση, όσο και την προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων των «κόκκινων δανείων» ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα κυβερνητικοί βουλευτές για πλειστηριασμούς: “Στο διάολο οι τράπεζες!”

ΥΠΟΙΚ: Σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε τη χρυσή τομή στο ζήτημα των πλειστηριαμών

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ενιαίου φόρου στα ακίνητα – 33 οι συντελεστές, από 2 έως 23 ευρώ το τετραγωνικό – Παραδείγματα

Ποιά ακίνητα θα βγουν πρώτα στο σφυρί – Όλα τα σενάρια που εξετάζονται για την άρση των πλειστηριασμών

Πλειστηριασμοί: Τα τέσσερα κριτήρια “ασπίδα” μετά την άρση του παγώματος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε