Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Voucher 200 ευρώ: Οι προθεσμίες, οι διαδικασίες και τα εισοδηματικά κριτήρια

Voucher 200 ευρώ: Οι προθεσμίες, οι διαδικασίες και τα εισοδηματικά κριτήρια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – VOUVCHER 200 ΕΥΡΩ: Στις 5 Απριλίου 2021 αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Στις 5 Απριλίου 2021 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές έως 24 ετών. Η απόφαση αφορά συνολικά 560.000 νέους, και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα gov.gr με τους κωδικούς του Taxisnet. Το ποσό είναι 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Στην πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού, όσο και οι έμποροι λιανικής οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους Δικαιούχους.

Ο εξοπλισμός που θα επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορεί να ανήκει σε τρεις κατηγορίες: (α) φορητές ταμπλέτες (tablets), (β) φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks, 2 in 1), (γ) σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one).

Σε κάθε περίπτωση, ο επιλέξιμος για το πρόγραμμα εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος. Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Oι προμηθευτές θα κάνουν εκδήλωση ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από χθες, Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση στην προκαθορισμένη ημερομηνία και μετά θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Εισοδηματικά κριτήρια

Δύο γονείς με:
1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 ευρώ.

Μονογονεϊκές οικογένειες
1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 ευρώ.
2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ.
3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις